Indijā mērkaķis nogalina zīdaini (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SAUMYA KHANDELWAL/REUTERS

12 dienu vecais zīdainis mira no gūtajām traumām, ko izraisīja mērkaķis, kas izrāva mazuli no mātes rokām, sakoda to un nesa prom pār māju jumtiem, vēsta ārzemju medijs BBC.

Māte zīdīja savu mazuli, kad pēkšņi mājā ieskrēja satrakojies mērkaķis, izrāva bērnu no klēpja un izskrēja ārā. 

Dzīvnieks bērnu nometa uz vienas no kaimiņu mājas jumtiem pēc tam, kad vietējie bija sākuši tam dzīties pakaļ.

Zīdainis vēlāk slimnīcā mira no gūtajām traumām. Vietējie ziņo, ka šādi uzbrukumi kļuvuši arvien biežāki. 

Bērna tēvocis BBC žurnālistiem teicis, ka ģimene ir satriekta pēc notikušā.

"Šeit ir pārāk daudz mērkaķu. Mēs dzīvojam bailēs. Mēs esam vērsušies pie varas iestādēm ļoti daudz reižu, bet neviens neko nedara. Bērna māte pēc notikušā pat nespēj parunāt," sacīja tēvocis.

Ģimenes vecmāmiņa sacījusi, ka ģimene nekad neatkopsies pēc notikušā.

"Esmu zaudējusi mazdēlu. Dažas stundas pirms mērkaķis viņu aiznesa, es turēju bērnu savās rokās. Mūsu bērniņam nevajadzēja mirt. Cilvēki par to runās kādu laiku, pēc tam aizmirsīs. Bet mums ar to būs jāsadzīvo visu atlikušo mūžu," sacīja vecmāmiņa.

Vietējas policijas amatpersonas sacīja, ka zīdainis bijis ļoti sakropļots.

"Dzīvnieks bija sakodis bērna seju. Viņš to palaida vaļā tikai pēc tam, kad vietējie tam metuši ar akmeņiem."

Šis ir pēdējais no daudzajiem mērkaķu uzbrukumiem. Āgra ir vieta, kur atrodas arī pasaules slavenais templis Tadžmahals. 

Pirms diviem mēnešiem kādam bērnam uzbruka mērkaķis. Bērns vēl joprojām ārstējas slimnīcā. Maijā mērkaķi uzbruka diviem tūristiem.

Vietējais vides aktīvists teica: "Mērkaķi ir visur šajā pilsētā. Viņi nāk meklēt ēdienu, bet bieži kļūst agresīvi un uzbrūk."

Viņš arī skaidroja, ka mērkaķi kļūst agresīvāki, jo tie vairs nedzīvo savā dabiskajā vidē, jo pilsētai izplešoties, teritorijas, kur tie kādreiz dzīvoja, samazinās.

Dažas vietējās organizācijas cīnās, lai mērkaķi tiktu sterilizēti un izņemti no aizsargājamo sugu saraksta, medijam BBC skaidroja vides aktīvists.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu