Organizācija bezvests.lv izveidojusi aplikāciju, lai uzlabotu meklēšanas darbu vadīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete ar mobilo telefonu. Ilustratīvs attēls.
Sieviete ar mobilo telefonu. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai padarītu efektīvāku un uzlabotu darbu bez vēsts pazudušu cilvēku meklēšanā tieši brīvprātīgo meklētāju starpā, ir izveidota aplikācija, kas ziņo par aptuvenu pazudušā cilvēka atrašanās vietu, stāsta raidījums Degpunktā Sestdienā.

Organizācija bezvests.lv pie aplikācijas izveides strādājusi jau gadu un šobrīd tā ir pieejama visiem, kas vēlas to lejuplādēt.

Tās galvenais mērķis ir optimizēt meklēšanas darbus, lai tie nenotiktu haotiski un cilvēki nestaigātu viens otra pēdās. 

Parasti meklēšanas darbos iesaistās arī vietējie iedzīvotāji, taču viņiem nav pieredzes šajos jautājumos. Brīvprātīgo palīdzība ir nepieciešama, tāpēc cilvēku resursu apvieno ar pieredzējušie meklētājiem. Viņiem tiek dotas norādes par meklēšanas virzieniem. Rezultātā mežos un purvos cilvēki pavada vairākas stundas.

Apgrūtinājumu rada tas, ka vienmēr jākontrolē, lai meklētāji nekļūtu par pazudušajiem, kā arī, lai cilvēki nesekotu viens otra pēdās. 

Aplikācijā tiks dotas norādes par meklēšanas maršrutiem un visu laiku informācija tiks atjaunota no jaunā datora, kas padarīs meklēšanu precīzāku un sakārtotāku. Informācija tiks izplatīta tikai tiem lietotājiem, kas vēlēsies to saņemt un tikai tiem, kas atradīsies attiecīgajā teritorijā. 

Šī ideja radusies pēc traģiskā atgadījuma Liepājā, kad no mājas izgāja mazais Ivans un neatgriezās. Viņš gāja bojā policistes neuzmanības dēļ un pati meklēšana bijusi haotiska, meklētāji bezmērķīgi klaiņoja, vēsta raidījums Degpunktā Sestdienā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu