Latvijas karoga krāsās izgaismos vairākas atpazīstamas pasaules vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Atzīmējot valsts simtgadi, šodien Latvijas karoga krāsās tiks izgaismotas vairākas atpazīstamas pasaules vietas, aģentūru LETA informēja akciju organizatori.

Valsts svētkos Latvijas karoga krāsās paredzēts izgaismot slavenā Ņujorkas debesskrāpja "Empire State Building" fasādi.

Tāpat par godu Latvijas dzimšanas dienai sarkanbaltsarkanā krāsā tiks izgaismots Morisona tilts Portlandē, "The High Level" tilts Edmontonā un Dženovas pilsētas simbols "Lanterna".

Atzīmējot Latvijas simtgadi, Gērnsijas salā Latvijas karoga krāsās tiks izgaismota 800 gadus vecā "Castle Cornet" pils, aģentūru LETA informēja Latvijas goda konsule Gērnsijas salā Lilita Krūze. Pili izgaismos pulksten 17 pēc vietējā laika.

"Castle Cornet" uzbūvēta uz nelielas salas pie Gērnsijas krastiem drīz pēc tam, kad Normandijas salas kļuva par angļu kroņa īpašumu, lai nodrošinātu Gērnsijas galvaspilsētas, ostas aizsardzību.

Gērnsijas salā dzīvo apmēram 2000 Latvijas valstspiederīgo.

Latvijas karogs uzskatāms par vienu no senākajiem pasaulē. Tas pirmo reizi minēts Livonijas Atskaņu hronikā 1280. gadā un tā izcelsme ir Cēsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu