Jaunsargi pie Brīvības pieminekļa nomaina goda sardzi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par godu Latvijas valsts simtgadei Rīgā un reģionos šodien notiks akcija "Brīvības sardzē", kuras laikā godasardzē pie Latvijas brīvības simboliem stāvēs jaunsargi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

No pulksten 10 līdz 12 akcija "Brīvības sardzē" notiks Rīgā pie Brīvības pieminekļa. Savukārt pulksten 12 kā ierasts godasardzi turpinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri. Paralēli šim notikumam uz lielajiem ekrāniem Brīvības laukumā varēs vērot video, kuros jaunsargi stāstīs, kāpēc viņi ir gatavi aizsargāt savu valstu un ir iestājušies Jaunsardzē.

Tāpat svētdien akcija norisināsies Jelgavā, Cēsīs, Rēzeknē un Liepājā.

Visās akcijas norises vietās uzrunu "Ko man nozīmē Latvijas 100 gadi?" teiks trīs dažādu paaudžu pārstāvji, kurus vieno mērķis nodrošināt Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī veidot valsts nākotni. Tāpat visu paaudžu pārstāvji aizdegs kopīgo ugunskuru, savukārt klātesošie varēs ne tikai vērot jaunsargu godasardzi, bet arī klausīties jaunsargu stāstos par viņu motivāciju nodrošināt savas valsts drošību.

Pasākuma apmeklētājiem siltu tēju būs sarūpējusi Zemessardze.

Kopumā godasardzes akcijā "Brīvības sardzē" piedalīsies vairāk nekā 100 jaunsargi no visas Latvijas. Vienlaikus godasardzē stāvēs divi jaunsargi, no kuriem viens būs mūsdienu jaunsargu formas tērpā, otrs - Latvijas valsts dibināšanas laika formā, šinelī. Godasardze mainīsies ik pēc desmit minūtēm.

Akcijas mērķis ir parādīt, ka Latvijas jaunā paaudze ir gatava iesaistīties valsts nākotnes veidošanā un simboliski Latvijas valsts dzimšanas dienā stāvēt godasardzē pie brīvības simboliem, tādējādi apliecinot, ka jauniešiem rūp savas valsts drošība un aizsardzība.

Akcijas laikā iedzīvotāji ir aicināti doties uz Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas vietām, lai godinātu ļaudis, kuri dažādos laikos stāvējuši Latvijas valsts drošības sardzē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu