Jūrmalas dome šogad iekasējusi 2,91 miljonus eiro par iebraukšanu pilsētā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jūrmala dome par iebraukšanas maksu pilsētā šogad iekasējusi 2,91 miljonus eiro, aģentūrai LETA apstiprināja pašvaldības pārstāve Zane Leite.

Šogad no aprīļa līdz septembra beigām iegādāts 1,24 miljoni vienreizējo caurlaižu, kas ir par 240 000 vairāk nekā pērn. Vislielākais caurlaižu skaits fiksēts jūlija nedēļas nogalēs, bet vislielākais vienas dienas iegādāto caurlaižu skaits bijis 22. jūlijā, kad iegādāti 15 000 iebraukšanas biļešu.

Pēc Leites teiktā, ik gadu ievērojami pieaug elektronisko caurlaižu iegāde, un divu gadu laikā elektronisko maksājumu skaits pieaudzis gandrīz četras reizes. Kopumā šīs sezonas laikā elektroniski iegādāts 39% caurlaižu. Populārākais elektronisko maksājumu veids ir ar mobilās aplikācijas "Mobilly" starpniecību.

Iekasētie līdzekļi tiek iekļauti pilsētas pamatbudžetā un izlietoti tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, informēja Leite.

Kā ziņots, lai mazinātu rindas pie iebraukšanas maksas punktiem, šogad tika mainīta kārtība, dodot iespēju caurlaidi iegādāties arī pēc iebraukšanas pilsētā ar nosacījumu, ka par iebraukšanu obligāti jāsamaksā līdz plkst. 23.59 iebraukšanas dienā. Tika paplašinātas arī elektronisko maksājumu iespējas - vienas dienas caurlaidi varēja iegādāties ne tikai ar "Mobilly" un "Riga Card" mobilo maksājumu starpniecību, bet arī pašvaldības tīmekļa vietnē "visitjurmala.lv". Tāpat vairāki iebraukšanas maksas automāti izvietoti pilsētā, un nākamgad pilsētā plānots izvietot vēl vairākus automātus.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Maksa ir spēkā no 1. aprīļa līdz 31. septembrim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu