Gulbis pasaules reitingā zaudējis divas vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis divas vietas un ieņem 95.pozīciju.

Oktobrī 30 gadus vecais Gulbis apstājās Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, bet vēl pirms tam aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāvis pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem Gulbim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Vēl pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par 17 vietām un ieņem 465.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas "Futures" turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu, bet vēl vēlāk sasniedza savu rekordaugsto 434.pozīciju.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš zaudējis 16 pozīcijas un šobrīd atrodas 1397.vietā. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš ieņem 1471.pozīciju, zaudējot septiņas vietas, bet Jānis Podžus atrodas 1523.pozīcijā, atkāpjoties par trim vietām. Tikmēr Mārtiņš Rocēns piedzīvojis astoņu vietu kritumu un šobrīd atrodas 1630.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga virsotnē pēc ATP sezonas noslēguma turnīra, kurā uzvarēja vācietis Aleksandrs Zverevs, notikusi viena izmaiņa.

Šomēnes pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš šosezon piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām. Otrais savukārt ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt uz ceturto vietu pakāpies Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par 105 vietām un ieņem savu rekordaugsto 579.pozīciju, bet viņa dvīņubrālis Jānis Podžus ieguvis 185 pozīcijas un ieņem 735.vietu. Brāļi Podži pirms pusotras nedēļas triumfēja Pērnavas "Futures" turnīrā, tādējādi veikdami lielu kāpumu rangā.

Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1323.vietu, pakāpjoties par piecām pozīcijām, Grīnvalds nokritis par septiņām vietām un šobrīd atrodas 1347.pozīcijā, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1581.pozīciju, pakāpjoties par trim vietām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu