Marcinkēvičai, Vismanei un Čerņeckai nelieli kritumi WTA rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas tenisiste Daniela Vismane
Latvijas tenisiste Daniela Vismane Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko laikā, kad WTA tūrē ir pārtraukums, jaunākajā pasaules rangā saglabājušas savas pozīcijas, bet Diāna Marcinkēviča, Daniela Vismane un Alise Čerņecka piedzīvojušas nelielus kritumus.

Sevastova ieņem 12.vietu, bet Ostapenko ir desmit pozīcijas zemāk.

Sevastova oktobrī sasniedza Pekinas WTA "Premier" turnīra finālu, bet Maskavas WTA "Premier" turnīrā viņa apstājās pusfinālā. Iepriekšējā mēnesī parādītais sniegums viņai ļāva no otrā desmita beigām pacelties uz 11.vietu, kas liepājniecei bija karjeras rekords.

Tāpat Latvijas pirmā rakete pirms divām nedēļām piedalījās sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kur apakšgrupā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, ar ko bija par maz pusfināla sasniegšanai un ranga 11.vietas nosargāšanai.

Tikmēr Ostapenko pēdējā mēneša laikā no 13.vietas atkāpusies uz 22.pozīciju.

Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Savukārt Latvijas trešā rakete Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi divas vietas un šobrīd atrodas 288.pozīcijā.

Tāpat arī 18 gadus vecā Vismane zaudējusi divas vietas un šobrīd ieņem 599.pozīciju, bet Alise Čerņecka par septiņiem vietām nokritusi uz 1093.vietu.

Tā kā WTA sezona ir noslēgusies, tad ranga augšgalā lielu izmaiņu nav, reitinga pirmajām 37 pozīcijām paliekot nemainīgām.

Reitinga galvgalī gadu noslēgs rumāniete Simona Halepa, otro vietu ieņem vāciete Angelika Kerbere, bet trešā ir Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Ceturtā ir "WTA Finals" čempione Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet piektā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas. Sesto vietu ieņem amerikāniete Sloeina Stīvensa, septītā ir čehiete Petra Kvitova, kura ir priekšā savai tautietei Karolīnai Plīškovai. Devītā ir nīderlandiete Kiki Bertensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz talantīgā krieviete Darja Kasatkina.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 38.pozīciju, bet Sevastova arī šonedēļ ieņem 57.vietu, kamēr Marcinkēviča ir tajā pašā 206.pozīcijā. Vismane rangā ir 869.vietā, zaudējot astoņas vietas, bet Čerņecka ir 884pozīcijā, atkāpjoties par sešām vietām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu