"VEF Rīga" zaudē "Astana" komandai Vienotās līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" spēlētājs Artis Ate (nr.15,)
"VEF Rīga" spēlētājs Artis Ate (nr.15,) Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 71:93 (23:25, 14:29, 25:10, 9:29) piekāpās Kazahstānas čempionei "Astana".

Rīdzinieki šosezon astoņās spēlēs cietuši septiņus zaudējumus, turnīra tabulā ieņemot pēdējo vietu starp 14 komandām.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākie ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Andrejs Gražulis un Stīvens Zeks, desmit punktus savā kontā ierakstīja Artis Ate, bet deviņi punkti un sešas kļūdas bija komandas jaunieguvumam Endrū Endrūsam.

Tikmēr "Astana" komandā 23 punktus guva Aleksandrs Žiguļins, bet 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Džefrijam Grosellem.

Rīdzinieki spēles pirmajās trīs minūtēs panāca četru punktu pārsvaru (8:4), bet ceturkšņa vidū panāca plus sešus punktus (17:11). Tiesa, vadības groži tika ātri izlaisti un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 25:23 Astanas komandas labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā Endrū Endrūss izlīdzināja rezultātu, taču turpinājumā pretinieki turējās pāris punktu attālumā, bet ceturkšņa beigās veica izrāvienu 12:0. Puslaika pēdējās divas minūtes paliekot bez punktiem, "VEF Rīga" pārtraukumā devās ar 17 punktu deficītu - 37:54.

Ar vairākiem maziem izrāvieniem rīdzinieki pakāpeniski deldēja pretinieku pārsvaru līdz trešās ceturtdaļas beigās komandas šķīra vairs tikai divi punkti - 64:62 "Astana" vienības labā. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē pēc Zeka metiena laukuma saimnieki pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (64:65), bet pretinieku uz to atbildēj ar izrāvienu 8:0.

Ceturkšņa turpinājumā Rīgas basketbolistiem neizdevās atgūt trešajā ceturtdaļā uzņemto tempu un tika ciests zaudējums ar rezultātu 71:93.

"VEF Rīga" ar vienu uzvaru astoņās spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē, kamēr "Astana" ar četrām uzvarām septiņās spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

"VEF Rīga" pagājušajās nedēļā papildināja sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Endrū Endrūsu, bet pirms tam uz pārbaudes laiku piesaistīja aizsargu Beidenu Džeksenu. Tāpat klubs šomēnes izvēlējās nepagarināt līgumu ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī tika pārtraukts kontrakts ar amerikāņu saspēles vadītājiem Vinsentu Kolinsu un Ostinu Lūku, kuru vietā pieņemti Džebrils Durems un Endrūss.

Savu iepriekšējo maču Vienotajā līgā "VEF Rīga" aizvadīja pirms nedēļas, kad viesos ar 51:75 piekāpās Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

Tikmēr "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā rīdzinieki ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas kopvērtējuma trešajā vietā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu