No šā gada vasaras "Laimas" šokolādes tāfelītes ražo Igaunijā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
AS "Laima" saldumi.
AS "Laima" saldumi. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Laimas šokolādes rūpnīcas īpašnieki Latvijas simtgadē nolēmuši pārcelt šokolādes tāfelīšu ražotni uz Igauniju. Šobrīd jau pilnīgi visas Laimas šokolādes tāfelītes top Tallinā, informē TV3 raidījums Bez Tabu

Uz šokolādes tāfelīšu iepakojumiem lasāms, ka tās ražotas pēc SIA Orkla Confectionery & Snacks Latvija pasūtījuma. Krietni sīkākā drukā lasāms, ka pasūtījuma izpildītāji atrodas Igaunijā.

Bez Tabu izdodas noskaidrot, ka ziemeļu kaimiņzemē tiek ražotas arī latviešu iecienītās ledenes Bārbele, Piena karamele, Rīgas maisījums, kā arī šokolādes konfektes Diāna un Saldā rulete.

Uzrunātie iedzīvotāji, kuri līdz šim ticēja, ka Laimas produkciju pilnībā ražo Latvijā, ir pārsteigti par šādu uzņēmuma rīcību. "Man ne īpaši tas patīk. Ja tas ir latviešu zīmols, viennozīmīgi būtu jāražo Latvijā," norāda pie veikala sastaptais Armands.

Saldumu ražotnes runaspersona atklāj, ka pilnīgi visu Laimas šokolādes tāfelīšu ražošana no šā gada vasaras pārcelta uz Igauniju.

"Šokolādes tāfelītes veido tikai 4% no uzņēmuma ražošanas apjoma. Uzskatu, ka tā ir neliela daļa. Mums ir māsas uzņēmums Igaunijā. Tā ir ekskluzīvā iespēja, ka varam apmainīties tehnoloģijām un zināšanām," norāda Laimas pārstāve Lineta Mikša. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu