Titulētā kalnu slēpotāja Vona ceļgala savainojuma dēļ izlaidīs sezonas sākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CNN

Titulētā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindseja Vona savainojuma dēļ nevarēs piedalīties pirmajā Pasaules kausa posmā Kanādā.

Vona šonedēļ treniņa laikā savainoja ceļgalu un līdz ar to viņai ies secen pirmais šīs sezonas nobrauciena un supergiganta posms Kanādā.

Sportiste gan apstiprinājusi, ka viņai nebūs nepieciešama operācija, tomēr paudusi nožēlu, ka neizdosies piedalīties Leikluisas posmā, kas ir viņas iecienītākais.

Jau ziņots, ka Vona pēc šīs sezonas noslēgs savu profesionālo karjeru.

Pašlaik 34 gadus vecā Vona 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja nobraucienā, turklāt tajā pašā Olimpiādē guva arī bronzu supergigantā. Savukārt šogad Phjončhanā viņa ieguva bronzu nobrauciena sacensībās. Karjeras laikā amerikāniete ir izcīnījusi septiņas pasaules čempionāta medaļas, no tām divas ir zelta.

Tāpat Vonas kontā ir 82 uzvaras Pasaules kausa sacensībās, kas tikai par četru panākumu tiesu atpaliek no rekordista Ingemara Stēnmarka no Zviedrijas.

Vona karjeras laikā izcīnījusi četrus Lielos kristāla globusus, ko piešķir par uzvaru Pasaules kausa sezonas absolūtajā kopvērtējumā. Tiesa, pēdējo reizi viņa ko tādu ieguva 2012.gadā, jo amerikānietes karjeru krietni ietekmējušas arī nopietnas traumas.

Tāpat Vona 16 reizes uzvarējusi atsevišķu disciplīnu kopvērtējumos.

Kalnu slēpotāja nākamajā sezonā plāno startēt visās nobrauciena un supergiganta sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu