Medijs: Kubica nākamsezon "Williams" sastāvā atgriezīsies F-1 čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais poļu pilots Roberts Kubica noslēdzis līgumu ar "Williams" komandu un nākamajā sezonā šīs vienības sastāvā brauks Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, vēsta "Autosport".

Kā informē medijs, oficiāls paziņojums būs šonedēļ, kad tiks ievadīts sezonas noslēdzošais posms Abū Dabī.

Nākamajā sezonā "Williams" sastāvā brauks daudzsološais Džordžs Rasels no Lielbritānijas, kamēr otra pilota vieta oficiāli vēl ir brīva.

Ja "Williams" informāciju apstiprinās, tā būs 33 gadus vecā poļa atgriešanās F-1 čempionātā. Vēl 2006.gadā viņš kļuva par pirmo Polijas braucēju, kurš startējis šajā sacensību seriālā. Pirmās četras sezonas viņš pavadīja "Sauber" vienībā, izcīnot vienu uzvaru, bet 2010.gadā pārstāvēja "Renault" komandu.

Savukārt 2011.gada sākumā Kubica smagā avārijā rallija sacensību laikā guva dzīvībai bīstamas traumas. Pēc diviem gadiem viņš atsāka autosportista gaitas, piedaloties rallijā un DTM čempionātā, taču ar lieliem panākumiem neizcēlās.

Pēdējos gados F-1 čempionātā Kubicas vārds gan kļuvis aktuālāks, jo viņš iepriekš pretendēja uz vietu "Renault" vienībā, bet pirms šīs sezonas viņš teju kļuva par "Williams" braucēju, tomēr komanda pēdējā brīdī priekšroku deva krievam Sergejam Sirotkinam, kamēr otrs pilots bija kanādietis Lenss Strols.

Tiesa, Kubica šogad bija "Williams" rezerves un testu braucējs, kas komandai ļāva labāk iepazīt poļu pilotu. Tāpat viņš esot nodrošinājies ar sponsoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu