Apgāžam stereotipus: medus neārstē slimības un nepalīdz tievēt (6)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Izrādās, medus nemaz neesot tik labs veselībai, kā daudziem varētu šķist. Pirms tam, lai katru rītu brokastīs ēstu medu, vajag labi apdomāties, informē Medikforum.

Medum, protams, piemīt vērtīgas īpašības. Senie grieķi uzskatīja, ka medus veicina poētiskā talanta un gudrības attīstību, jo uz zemi to esot nogādājuši dievi. Stāsta, ka augstas kvalitātes medus ir veselīga alternatīva cukuram, tas ir labs aizstājējs, kā arī tas ir produkts, kas uzlabo veselību kopumā. Visbeidzot - ar medu iesaka ārstēt dažādas slimības, sākot ar sāpēm kaklā līdz bakteriālām infekcijām un pat bezauglībai.

Daudzi uzskata, ka tikai dabīgs medus satur visas veselībai nepieciešamās vielas, tieši tāpēc medus tirdzniecība pastāvīgi aug, lai gan realitātē aina ir pavisam cita.

» Farmaceits iesaka dzert veselību stiprinošus karstos dzērienus

Sāksim ar to, ka medus satur daudz vairāk cukura, nekā pats cukurs, un tas ir kalorijām bagāts. Ņemot vērā aptaukošanās epidēmiju, kura ir pārņēmusi cilvēci, aizvietot cukuru ar medu ir neapdomīgi.

Pat, ja mēs lietosim mazāk medus, vienalga patērēsim vairāk cukura, lai saldinātu ēdienu vai dzērienu. Protams, medus satur vairāk minerālvielu, kas, neapšaubāmi, ļoti skaisti izskatās uz etiķetes, bet realitātē to ir baiss daudzums, un nekādu labumu tas veselībai nedod.

Tik tiešām - medus var palīdzēt kakla sāpēm un klepum, bet tā efekts nav augstāks kā vairumam sīrupu pret klepu.

Medus nekādi neietekmē reproduktīvo sistēmu, kā liecina pētījumi. Visbeidzot, šis produkts tik tiešām var cīnīties pret dažādām baktērijām, lai gan tad ir jāiegādājas eksotiskais Malaizijas medus, ko iegūst no Tualang koka, vai arī medus ar nosaukumu Makuna. Visās pārējās medus šķirnēs nav nekādu antibakteriālu vielu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu