Par Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju ievēlēts Kučinskis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamenta Nacionālās drošības komisiju vadīs aizejošās valdības Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc sēdes Kučinskis žurnālistiem norādīja, ka komisija sākumā spriedīs par vispārīgākiem jautājumiem, kuriem pielaide valsts noslēpumam nav nepieciešama. Tas saistīts ar to, ka daļai komisijas deputātu vēl ir jāsaņem pielaide valsts noslēpumam, kas prasa laiku.

Līdz ar to komisija varētu sākt pilnvērtīgi strādāt nedaudz vēlāk, pauda jaunievēlētais NDK vadītājs. Reizē ir ļoti grūti izdomāt jomas, kuru apspriešanai komisijas deputātiem nevajadzēs pielaidi, atzina politiķis.

Viņš atgādināja, ka likumā ir noteikts, ka pārbaudei, lai piešķirtu pielaidi valsts noslēpumam, ir trīs mēneši un pagarināšanas gadījumā seši mēneši, kā arī pieņemto lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

Deputāts Juris Jurašs (JKP) pirms balsojuma norādīja, ka nevar atbalstīt Kučinska kandidatūru, jo viņam ir bažas, ka tieši Kučinskis izpaudis informāciju saistībā ar bijušā deputāta Askolda Kļaviņa kriminālprocesu. Līdz ar to viņš izvirzīja šim amatam deputāti Inesi Lībiņu-Egneri (JV), kura šo amatu ieņēma iepriekšējā Saeimā, tomēr viņa atteicās kandidēt uz amatu.

Pret Kučinska apstiprināšanu balsoja tikai Jurašs, bet pārējie deputāti atbalstīja viņa kandidatūru.

Savukārt Lībiņa-Egnere tika ievēlēta par komisijas priekšsēdētāja vietnieci. Viņa šajā amatā tika apstiprināta vienbalsīgi.

Komisijas sekretāra amatā vienbalsīgi tika apstiprināts Daniels Pavļuts (AP).

Nacionālās drošības komisijā darbojās pa vienam deputātam no katras frakcijas. Tātad tajā strādā septiņi deputāti - Valērijs Agešins (S), Aldis Gobzems (KPV LV), Jurašs, Pavļuts, Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Kučinskis un Lībiņa-Egnere.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu