Izraēlas tieslietu ministre: Trampa piedāvātais miera plāns ir laika izšķiešana (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izraēlas tieslietu ministre Ajeleta Šakeda.
Izraēlas tieslietu ministre Ajeleta Šakeda. Foto: AFP / Scanpix

Ilgi gatavotais ASV prezidenta Donalda Trampa miera plāns izraēliešu un palestīniešu konflikta atrisinājumam ir laika izšķiešana, uzskata Izraēlas tieslietu ministre Ajeleta Šakeda.

"Es uzskatu, ka plaisa izraēliešu un palestīniešu starpā ir pārāk liela, lai to pārvarētu," laikraksta Jerusalem Post rīkotajā konferencē trešdien sacīja ministre.

"Es personīgi uzskatu, ka tā ir laika izšķiešana," vaicāta par miera iniciatīvu, ar kuru plašāka sabiedrība tiks iepazīstināta tuvāko nedēļu vai mēnešu laikā, sacīja Šakeda.

Šakeda ir premjerministra Benjamina Netanjahu valdības koalīcijā ietilpstošās galēji labējās partijas "Ebreju māja" politiķe.

Šakeda un citi viņas partijas biedri atklāti iestājas pret divu valstu atrisinājumu.

Trampa palīgs Džeisons Grīnblats intervijā ziņu vietnei Times of Israel nesen sacīja, ka plāns "lielā mērā būs fokusēts uz Izraēlas drošības vajadzībām", bet vienlaikus arī būs "godīgs pret palestīniešiem".

Paužot pesimismu par iespējām šobrīd panākt mieru ar palestīniešiem, Šakeda tomēr uzsvēra, ka būs objektīva attiecībā uz ASV plānu.

"Kaut arī es gribu mieru tāpat kā visi citi, es esmu reālistiskāka, un es zinu, ka pašreizējā nākotnē tas ir neiespējami," viņa sacīja. "Bet nogaidīsim un tad redzēsim, ko viņi (ASV) piedāvās."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu