Dienvidkorejas sektas līderim piespriests cietumsods par sektanšu izvarošanu (4)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lī Džeroks.
Lī Džeroks. Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Dienvidkorejā kādas sektas līderis ceturtdien tika atzīts par vainīgu astoņu sektanšu daudzkārtējā izvarošanā, un viņam par to tika piespriests 15 gadu cietumsods.

Mācītāja Lī Džeroka izvarotās sievietes "nespēja pretoties, jo bija pakļautas apsūdzētā absolūtai reliģiskai autoritātei", Seulas Centrālā rajona tiesā paziņoja tiesnesis Čuns Mūnsuns.

Lī 1982. gadā nodibināja protestantu sektu Manmina Centrālā baznīca nabadzīgā Seulas rajonā. Sektā sākumā bija tikai 12 locekļu, bet tagad tās locekļu skaits ir pieaudzis līdz 130 000.

Trīs sektas locekles šī gada sākumā publiski paziņoja, ka Lī katru no viņām izsaucis uz kādu dzīvokli un piespiedis piekopt seksu ar viņu.

"Es nespēju viņu atraidīt. Viņš bija vairāk nekā ķēniņš. Viņš bija Dievs," Dienvidkorejas televīzijā sacīja viena no šīm sievietēm, kas bijusi sektas locekle kopš bērnības.

Citai no šīm sievietēm Lī bija pateicis, ka viņa nonākusi debesīs un viņai jāizģērbjas, jo Ādams un Ieva dzīvoja kaili Ēdenes dārzā.

"Es raudāju, jo man tas nepatika," sieviete stāstīja telekanālā JTBC.

Kriminālsūdzības pret Lī iesniedza pavisam astoņas sievietes, un tiesa konstatēja, ka sektas līderis viņas izvarojis un seksuāli izmantojis "desmitiem reižu" ilgā laika periodā.

"Apsūdzētais savos sprediķos netieši vai tieši vedināja uz domām, ka viņš ir svētais gars, tādējādi dievišķojot sevi," sacīja tiesnesis. Cietušās uzskatīja viņu par "dievišķu būtni, kurai ir dievišķa vara", piebilda tiesnesis.

75 gadus vecais Lī, kurš noliedza izvirzītās apsūdzības, uzklausīja spriedumu, neizrādot nekādas emocijas. Viņš apgalvoja, ka šīs sievietes melojušas, lai atriebtos par savu izslēgšanu no baznīcas tās noteikumu pārkāpšanas dēļ.

Tehnoloģiski attīstītajā Dienvidkorejā 44% iedzīvotāju ir atzinuši sevi par kādai reliģijai piederīgiem. Vairums ticīgo pieder tradicionālajām reliģijām, bet ir izplatītas arī sektas, un apmēram 60 cilvēku Dienvidkorejā ir pasludinājuši sevi par dievišķām būtnēm.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu