Gobzems: KPV LV vēlētāji neiebilst pret Saskaņas ņemšanu koalīcijā (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.
Partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pietiekami daudziem partijas KPV LV vēlētājiem nav iebildumu pret Saskaņas ņemšanu topošās valdības koalīcijā, tomēr ir jāsaprot, ka šāds scenārijs pašreizējā situācijā nav reāls, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Jautāts, vai Jaunajai konservatīvajai partijai būtu jāatsakās no savām "sarkanajām līnijām" pret Zaļo un zemnieku savienību, Gobzems atbildēja, ka "sabiedrībai kopumā būtu jāatsakās no daudzām savilktām līnijām, kas šķeļ Latvijas sabiedrību, jo [..] šķeļošais virziens un šķeļošā politika faktiski neved Latviju konkurētspējīgas un drošas valsts virzienā".

Vaicāts, vai valdības koalīcijas veidošanā būtu jāiesaista Saskaņa, Gobzems atbildēja, ka, pirmkārt, tajā būtu jāiesaista veselais saprāts, un vēlētājs skaidri ir norādījis, ka vēlas pārmaiņas un jaunu politiku, kas noteikti būtu jārespektē.

Saskaņā ar Gobzema teikto, viņa kārtējās sociālā tīkla Facebook tiešraides laikā pietiekami daudz KPV LV vēlētāju komentāros pauduši pozitīvu attieksmi pret Saskaņas ņemšanu koalīcijā, sakot, ka viņiem pret šādu koalīcijas partneri nav nekādu pretenziju.

"Bet mums ir jāskatās uz objektīvo realitāti, un tā saka, ka šāda kombinācija šobrīd nav iespējama," atzina KPV LV premjera amata kandidāts.

Politiķis arī atklāja, ka šonedēļ aizkulisēs notiekošajās koalīcijas veidošanas sarunās uzvirmo ne mazums intrigu, taču oficiālas partiju tikšanās tuvākajās dienās neesot gaidāmas, vismaz ne no KPV LV puses. Gobzems uzskata, ka tik ilgi, kamēr premjera amata kandidāts nebūs nominēts, koalīcijas veidošanā būtiska progresa nebūs.

Kā ziņots, Vējonis otrdien pēc konsultācijām ar Saeimā pārstāvētajām partijām vēl nenominēja premjera amata kandidātu un deva partijām laiku līdz 26. novembrim, lai vienotos par iespējamo nākamo koalīciju.

Vējonis atzina, ka tikšanās laikā 13. Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji viņu informēja, ka pagaidām nevienam no līdz šim izvirzītajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem nav izteikta vairākuma atbalsta parlamentā.

Valsts augstākā amatpersona norādīja, ka konsultācijas tiks turpinātas jaunnedēļ, 26. novembrī. Vējonis no politiķiem sagaida aktīvu rīcību, izvirzot priekšlikumus iespējamajam Ministru prezidenta amata kandidātam, kam būtu atbalsts parlamentā. Vējonis pauda, ka pašlaik nepieciešams izveidot ilgstoši darboties spējīgu valdību.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu