Bondars: Saeimas Budžeta komisija ir gatava steidzami risināt NMPD finansējuma jautājumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir gatava steidzami izskatīt jautājumu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) finansējumu, ja to lūgs Finanšu ministrija (FM) un Veselības ministrija (VM), šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja komisijas jaunievēlētais priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

Uz jautājumu, ko viņš kā Budžeta komisijas priekšsēdētājs jau tagad var darīt, lai apturētu mediķu aizplūšanu no NMPD, Bondars atbildēja, ka, "ja šis jautājums būs Budžeta komisijas darbakārtībā, un ja FM un VM uzskatīs, ka tas ir Saeimas jautājums, tad, protams, mēs to skatīsim neatliekamā kārtā," solīja Bondars.

Politiķis uzsvēra, ka nedrīkst veidoties tāda situācija, ka cilvēku dzīvības ir apdraudētas NMPD darbinieku vai finansējuma trūkuma dēļ.

Kā ziņots, NMPD izsludinājis ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka daudzi mediķi iesniedz atlūgumus, pamatojot tos galvenokārt ar lielu slodzi un neadekvāti zemu atalgojumu.

Ņemot vērā radušos neskaidrību par to, kad darbu varētu sākt jauna valdība, VM nolēmusi rosināt jau pašreizējo valdību skatīt jautājumu par mediķu atalgojuma palielināšanu, aģentūrai LETA sacīja ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Daina Mūrmane-Umbraško.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu