"Dieva dāvana, par ko jāgavilē." Uldis Rudaks aizstāv asi kritizēto dziedātāju no svētku koncerta (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta/ Mārtiņš Otto/ TVNET

​Valsts brīvdienā, 19. novembrī, pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas notika simtgadei veltīts bezmaksas koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kurā piedalījās arī jaunā dziedātāja Evija Vēbere, kuras dziedājums izpelnījās plašu kritiku no dažādu mūziķu puses.

Tagad, reaģējot uz cilvēku šausmināšanos, aizstāvēt mūziķi ir steidzis radio balss, dīdžejs un mūzikas kritiķis Uldis Rudaks, kurš norādīja, ka Evijas balss ir "Dieva dāvana, par ko ir jāgavilē, nevis jāmēģina to apslāpēt". 

"Un prieks, ka Evija to arī dara. Esmu jau gatavs uz to, ka daudzi cilvēki arī ar mani tagad gan jau nerunās par to, ko esmu uzrakstījis, bet tas nekas. Evijas Vēberes albums "Sirdsbūt", manuprāt, ir labākais, kas noticis latviešu mūzikā šajā gadā. Tieši ar to, ka tas aizved piedzīvojumā tajā pasaku valstībā, ko tas uzbur," rakstīja Rudaks. 

Tāpat radio personība paziņoja, ka taisna dziedāšana ir garlaicīga. "Tādi īpatņi ir dažādos laikos, un katrs citāds. Ja pirms gadu desmitiem tādas bija Vera Singajevska Latvijā un Klāra Rumjanova Krievijā, kas arī ierunāja un iedziedāja visādus bērnus un dzīvniekus, tad arī mūsdienās tādi ir. Amerikā ir arfiste un dziedātāja Džoana Ņūsoma, kura bija ļoti neapmierināta, kad kritiķi viņas balsi dēvēja par bērnišķīgu, Zviedrijā - Viktorija Bergsmana, un tagad mums ir Evija. Ceru, ka viņai izdosies saglabāt to, ar ko viņa tik ļoti atšķiras no desmitiem un simtiem citu dziedātāju."

Atbalstu Evijai komentāros steidza izteikt arī citi cilvēki, norādot, ka Vēberes dziedājums ir gaumes lieta, tādēļ to nevar vērtēt kā sliktu uzstāšanos. Kāda sieviete atklāja, ka mūziķei ir gatava dibināt kustību “PAR Eviju Vēberi”, uz ko Rudaks piebilda, ka noteikti stāsies kustības biedros. 

Lielākā daļa cilvēku gan atzina, ka šis priekšnesums Evijai nesīs slavu, jo arī "slikta reklāma ir reklāma". 

"Evija sev ir pievērsusi uzmanību, un visi tagad uzzinās par viņas pašas pasaku valstību, kuru der apciemot, bet ne tajā uzkavēties ilgāk, jo tā nav ikdienišķa fona mūzika, kas domāta tam, lai netraucētu cilvēkiem turpināt vergot. Vienalga, kā labā," rakstīja Rudaks par mūziķes albumu "Sirdsbūt".

Fotogalerija: Koncerts "Mīlestības vārdā. 18+"

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu