Daugavpils dome lems par Eigima atbrīvošanu no pilsētas mēra amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Eigims.
Rihards Eigims. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils dome ceturtdien lems par pilsētas mēra Riharda Eigima (Mūsu partija) atbrīvošanu no amata, aģentūrai LETA apstiprināja domē pārstāvētās Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Saskaņas deputāts Andrejs Elksniņš.

Par šādu pieprasījumu parakstījušies deviņi no 15 domes deputātiem, kas nozīmē, ka tam Eigima gāšanai balsu pietiek.

Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā līdz šim strādāja četri Mūsu partijas deputāti un seši Latgales partijas deputāti, tomēr oktobrī Latgales partija paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar mēra Eigima pārstāvēto Mūsu partiju.

Latgales partijas priekšsēdētājs Lāčplēsis toreiz teica, ka tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas. Nedaudz vēlāk abu politisko spēku - Mūsu partijas un Latgales partijas līderi aģentūrai LETA apgalvoja, ka līdzšinējās domes koalīcijas partneres turpinās iecerēto projektu īstenošanu un pašlaik jautājums par domes vadības nomaiņu nav dienaskārtībā.

Savukārt domes opozīcijā ir partija Saskaņa ar pieciem deputātiem. To pārstāvošais deputāts Elksniņš aģentūrai LETA toreiz pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

Viņš toreiz arī teica, ka Saskaņa nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu