Par Rianu, attiecībām un mūziku. Saruna ar Miku Ozoliņu un viņa meitas māti, mūziķi Kimberliju

Foto: Miks Ozoliņš
Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikā dzīvojošais režisors Miks Ozoliņš ir viens no slavenākajiem ārzemju latviešiem. Tagad tapis zināms, ka viņa bijusī mīļotā Kimberlija Insa vairs nav bekvokāliste pasaulē slavenajai mūziķei Rianai un ir sākusi savu solokarjeru, tādēļ Apollo.lv sazinājās gan ar Miku, gan Kimberliju, lai aprunātos par abu dzīvēs notiekošajiem jaunumiem.

Kā zināms, attiecībās ar Kimberliju pārim pasaulē nāca meitiņa Eislija. Kaut arī abi ir šķīrušies, Kimberlija ar Miku turpina uzturēt labas attiecības, turklāt Miks būs producents Kimberlijas turpmākajiem mūzikas videoklipiem.

Iepriekš Kimberlija bija slavenās mūziķes Rianas fona dziedātāja, turklāt tieši Riana pavēstīja pasaulei par Mika un Kimberlijas gaidāmo ģimenes pieaugumu, publicējot foto ar pāri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Uz jautājumu, vai tagad, sākot savu solokarjeru un publicējot pirmo mūzikas videoklipu, Kimberlijai joprojām ir labas attiecības ar Rianu, daiļā mūziķe atbild apstiprinoši. “Pēc tam, kad pametu Rianas komandu, es ar viņu un ikvienu no tās biedriem saglabāju draudzīgas attiecības. Dažas saites nav saraujamas. Lai gan mēs tik bieži vairs nesatiekamies, īsta draudzība nezūd.”

Kimberlija izlēmusi sākt solomākslinieces karjeru, jo jutusi, ka nepieciešama attīstība. “Rianai ir lieliska komanda. Viņai ir lieliski dziedātāji, un esmu pārliecināta, ka viņa ir diezgan laimīga arī pēc manas aiziešanas. Es aizgāju no viņas komandas, jo jutu, ka man ir nepieciešams izplest spārnus. Man vajadzēja ko vairāk, nevis vienkārši stāvēt aiz cita cilvēka. Reizēm es jutu, ka mana pašizpausme ir bremzēta tās pozīcijas dēļ, kurā atrados. Es domāju, ka viņa vienmēr to ir zinājusi un ir ļoti saprotoša.”

Aizejot no Rianas komandas, Kimberlija bija labāk pazīstama ar skatuves vārdu Phene-X, taču tagad to ir nomainījusi pret Billi Phene. “Sākumā es izvēlējos vārdu Phene-X, jo  manas vecmāmiņas vārds bija Eufēnija (Euphene) un viņai bija ļoti spēcīgs gars. Es vēlējos šo intensitāti un spēku iemiesot sevī kā māksliniece, tādēļ pievienoju vārdam burtu “X”, kas simbolizēja manas vēl neatklātās personības šķautnes. Kad kļuvu aizvien pazīstamāka, cilvēki sāka mani dēvēt kā putnu fēniksu, ko es negribēju, turklāt ar tādu nosaukumu jau pastāv grupa, tādēļ nevēlējos, lai mani ar to saista. Kad sāku sava jaunā albuma rakstīšanu, sapratu, ka norobežojos no šīs personības, jo biju mākslinieciski augusi. Billi Phene bija seksīgāka, neitrālāka un delikātāka manis daļa, kas vienkārši kādu dienu pie manis atnāca. Vārds, ar kuru es jutos saistīta. Es gan Phene-X neesmu pametusi – tā joprojām ir daļa no mana radošā procesa. Otrs ego, tā sakot. Laiku pa laikam manā mūzikā es balansēšu starp šīm divām personībām, atbilstoši katrai emocijai, kas konkrētajās dziesmās ir nepieciešama. Esmu droša, ka šīs nebūs vienīgās formas, kuras pieņemšu savā mākslinieciskajā karjerā."

Kā Apollo.lv atklāja Miks, ja Kimberlija ļaus, viņš ļoti labprāt sadarbotos ar mūziķi un veidotu Kimberlijas mūzikai videoklipus. Uz jautājumu, vai sadarbība starp bijušajiem mīlniekiem, viņaprāt, varētu izdoties veiksmīga, Miks atbild ar pārliecinošu “jā”.

“Mēs neesam kopā kā pāris, taču esam ļoti tuvi, viņa ir viena no manām labākajām draudzenēm. Tā ka sadarboties ir viegli, jo zinu, kas viņai patīk un kas viņu uztrauc vai ir svarīgi. Tāpēc tālākos video labprāt producētu un režisētu es, ko jau sen esmu vēlējies. Un, tā kā Kima vēlas nākamos video taisīt “sinemātiskus” - kā mazas filmas ar saviem stāstiem, tad tas ir tieši pa manu līniju. Ja viņa ļaus, tad nākamie divi hiti (kurus vēlos ekranizēt) man jau austiņās un pa māju skan nepārtraukti!” stāsta Miks.

Ne tik tiešu atbildi uz šo pašu jautājumu sniedza Kimberlija. “Mēs ar Miku esam strādājuši kopā pie daudziem viņa projektiem un jau krietnu laiciņu apspriežam vairāk uz MANI koncentrētas sadarbības iespējas. Viņš jau kādu laiku mani centās piespiest manai mūzikai radīt videomateriālus, taču es vienkārši tam nebiju gatava. Šobrīd mēs runājam par dažiem burvīgiem videoklipiem/īsfilmām. Daudz kas sekos! Mēs esam ļoti priecīgi.”

Liels palīgs mūzikas radīšanas procesā ir arī Mika un Kimberlijas meita Eislija.

“Kad runa ir par manu mūziku, Eislija ir lielisks komandas biedrs. Viņa zina visas manas dziesmas, un, kad es viņu paņemu līdzi uz ierakstu studiju, dažkārt viņa sniedz idejas melodijām un vēlas uzstāties. Godīgi sakot, viņas idejas ir ļoti labas un funkcionālas. Viņa ir ļoti muzikāla un neatkārtojama. Viņai klāsies lieliski, kad viņa izlems nodarboties ar mūziku.”

Foto: Miks Ozoliņš

Tieši Eislija ir palīdzējusi uzņemt Kimberlijai jaunāko videoklipu, palīdzot mammai izskatīties labi. “Arī viņa vēlējās filmēties videoklipā, taču mēs negribējām viņu filmēt, jo viņa bija nogurusi un īgna,” atklāj Kimberlija. Miks Ozoliņš gan pastāstīja, ka Eislija varētu tikt iemūžināta kādā no turpmākajiem Kimberlijas videoklipiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miks Ozolins (@miksozolins) on

Vaicāta, kur Kimberlija smeļas iedvesmu dziesmām, mūziķe atbild nekavējoties – no pieredzes. “Esmu bezcerīga romantiķe, tāpēc vienmēr atrodu idejas radošumam. Kad rakstu mūziku, esmu vērsta arī uz dažādiem reliģiskiem tēliem. Mana mūzika ir ļoti vizuāla, un ceru, ka klausītājs iejūtas galvenā varoņa ādā.”

“Es gribu veidot intriģējošu mūziku. Nekam, kas šobrīd skan, nav dziļuma, satura vai aizrautības, izņemot to, ka dziesma jāpadara par “hitu, kurš ātri iegūst popularitāti”. Es izvēlējos neiesaistīties šajā “hitu nozarē”, kas šobrīd redzama mūzikā. Mūsdienās mūzika ir par dibeniem, naudu, ballītēm un neko interesantu. Es no tā neiedvesmojos.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Billi Phene? (@queenphene) on

Kā atklāj māksliniece, liels viņas iedvesmas avots ir arī zaudētā mīlestība un attiecības. “Liela daļa dziesmu ir par manu pieredzi. Gaidāmais albums ir dziesmu kolekcija, kuras rakstīju, sākot jaunas attiecības ar personu, ar kuru kopā strādājām. Es rakstu par mūsu ziedošo mīlestību un par to, kā pēkšņi zaudēju šo mīlestību, jo mana sirds bija salauzta jau albuma radīšanas sākuma stadijā. Liela radošā svētība ir tā, ka, neskatoties uz to visu, mēs turpinājām radīt albumu ar visiem mūsu attiecību kāpumiem un kritumiem, kļūstot par ļoti tuviem draugiem. Es esmu dzirdama viņa albumā "Love For The Lost", kurā ir iekļauta arī mana dziesma “The Rapture of Eve”, kas tagad ir pieejama visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs. Mēs pabeidzām strādāt pie viņa albuma un tagad pabeidzam manu albumu.”

Par sadarbību ar citiem māksliniekiem Kimberlija norāda, ka būs tai gatava tikai ar cilvēkiem, kuri viņu aizkustina. “Es nevēlos sadarboties ar kādu tikai popularitātes dēļ. Vēlos strādāt ar māksliniekiem, ar kuriem varu kaut ko radīt.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Billi Phene? (@queenphene) on

Miks ar Kimberliju sāka attiecības 2011. gadā, un jau nākamajā gadā pasaulē nāca abu meitiņa Eislija. Pāris par šķiršanos paziņoja 2016. gadā. Miks regulāri sociālajos tīklos dalās ar sirsnīgiem foto kopā ar meitiņu, parādot, ka viņa saprot arī latviešu valodu. 

Fotogalerija: Kimberlija Insa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu