Pēc sīvas cīņas noskaidrota "Lauku sētas" uzvarētāja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ceturtdien, 22. novembrī, TV ekrānos nonāca šova "Lauku sēta" piektās sezonas fināla sērija, kurā tika noskaidrota uzvarētāja. Pusfinālā cīnījās Eva, lielā Sanita un Zane.

Pirmā uzdevuma laikā ar sasietām rokām meitenēm bija jāmetas pamatīgos dubļos, lai atrastu dārgums ar ko sevi atsvabināt. Evas taktika bija neļauties vājuma brīžiem un ticēt sev, lielā Sanita izvēlās īpašu stratēģiju – sākumā mesties dubļos tieši ar kājām, atšķirībā no Evas un Zanes. Taču pēc pirmā uzdevuma Zane izvirzās vadībā, kurai neilgi pēc tam pievienojas Eva, taču lielā Sanita turpina mīņāties pa dubļiem vēl ilgi, sakot, ka viņa bija pat ir gatava izstāties.

Tālāk meitenēm bija jādodas uz vienu no siena kaudzēm, kur bija jāatrod ripas, no tām izveidojot Lauku sētas vadītāja Jāņa iemīļotāko teicienu “Lauku Sētā darba daudz”. Pēc šī uzdevuma pārliecinoši vadībā izvirzījās Zane. Nākamais uzdevums bija "Lauku sētas" klasiskākais pārbaudījums - ugunskura iekuršana līdz pārdeg novilktais striķis. Cīņa bija patiesi saspringta – tā izvērtās arī par smagāko un ilgāko Lauku sētas vēsturē, jo meitenes pārsteidza vējš, kas liesmai neļāva pacelties augstāk. Taču pirmā, kas tiek ar uzdevumu galā ir Zane, taču Evas striķis tā arī paliek uguns neskarts.

Lielajā finālā sacentās Zane un lielā Sanita, kura laikā ar plostiem bija jānokļūst līdz tiltā iekarinātajiem dārgumiem, starp kuriem tikai divi ar dalībnieku vārdiem, bija īstie. No tiem bija jāsaliek pareizā pavāru secība, taču tas neveicās raiti, jo kurš gan to spēj atcerēties vasaras laikā piedzīvoto? Pirmā ar šo uzdevumu tiek galā lielā Sanita. Pēc šī uzdevuma nu bija laiks arī pēdējam posmam - diegu ievēršana adatās, un tikai pēc tam - prom uz vistu kūti, kur ir paslēptas atslēgas – starp tām tikai viena bija īstā, lai atvērtu "Lauku Sētas"čempiona lādi. Un īsto atslēgu pirmā atrada lielā Sanita, iegūstot "Lauku Sētas" uzvarētājas titulu.

Atbalstīt dalībnieces ieradās arī pārējie piektās sezonas dalībnieki, katrs atbalstot savu favorīt finālisti. 

Foto: TV3 publicitātes

Sanita Šņepste no Valkas (“Lauku sētā” saukta par lielo Sanitu) strādā par frizieri, bet lauku darbi viņai nav sveši, piemēram, vistas kāvusi jau pamatskolas vecumā. Neviens darbs nav neizdarāms, un, ko liek, tas jādara. Sanita viennozīmīgi ir līdere, kurā klausās ne tikai meitenes, bet arī puiši.

Viņa nepaklusēs un nepakautrēsies iesaistīties strīdos, bet tajā pašā laikā ar puišiem labprāt pakoķetēs, ja tas dos labumu meitenēm, – īsi svārciņi un dupsis, pagriezts pret puišiem, ir tikai labs ierocis, kā novērst viņu uzmanību. Tā kā Sanita ir viegli aizkaitināma, viņas balsi sadzirdēs visi. Lokomotīve, kura velk daudzus, bet uzticas  tikai sev, jo šī ir spēle, kurā dunčus trin visi un vienā mirklī pat it kā vājākie un klusākie var nostāties pret stipro. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu