"VEF Rīga" sarūpē "Kalev"/"Cramo" pirmo zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tairo Lutter

Valsts vicečempione "VEF Rīga" ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 91:82 (22:15, 20:27, 28:18, 21:22) pārspēja ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Talliniešiem šis bija pirmais zaudējums sezonā. "Kalev"/"Cramo" un "Ventspils" šosezon desmit spēlēs izcīnījušas deviņas uzvaras, bet savstarpējā mačā labāka bija Igaunijas komanda.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija komandas jaunieguvums Džebrils Durems, kurš realizēja visus metienus un tika pie 40 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Marekam Mejerim, 13 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Artim Atem, bet pa deviņiem punktiem sameta Stīvens Zeks, Endrū Endrūss un Andris Misters.

"VEF Rīga" basketbolisti šajā mačā iemeta 16 tālmetienus, no kuriem četrus grozā raidīja Ate.

Tikmēr laukuma saimniekiem 25 punktus guva Šavons Lūiss, bet 19 punkti bija Kristjanam Kanguram.

"VEF Rīga" mača sākumā nonāca iedzinējos ar 0:5, bet pirmās ceturtdaļas vidū veica desmit punktu izrāvienu un spēles pirmo nogriezni noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (22:15). Arī otrās ceturtdaļas ievadā rīdzinieki ielaida piecus punktu pēc kārtas, bet vēlāk ieguva jau 11 punktu handikapu. Tiesa, pēc tam sekoja izrāviens 10:0 pretinieku izpildījumā, bet pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 42:42.

Ar Ates tālmetienu viesi otrā puslaika ievadā atguva vadību un priekšā atradās visu trešo ceturtdaļu, kuru noslēdza ar 70:60 savā labā. Arī noslēdzošajā ceturksnī "VEF Rīga" basketbolisti noturēja vadības grožus un svinēja uzvaru ar rezultātu 91:82.

Komandām šī bija pirmā tikšanās reize apvienotajā čempionātā, tomēr tās savā starpā jau ir spēkojušās VTB Vienotās līgas turnīrā, kad 31. oktobrī "VEF Rīga" savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 82:74. Tā rīdziniekiem pagaidām ir vienīgā uzvara šajā turnīrā, jo pārējos septiņos mačos ciesti zaudējumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu