Mūrniece: Beidzot jāpieliek punkts tādam anahronismam kā bērnu nami (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Beidzot ir jāpieliek punkts tādam anahronismam kā bērnu nami, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

To Mūrniece pauda, šodien parlamentā atklājot konferenci "Bērnu agrīnu attīstību veicinoša politika un prakse", aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

"Bērnam ir tik svarīgi saņemt mīlestību un rūpes jau no pašām pirmajām dzīves dienām. Tad mūsu bērni būs gan drošāki, gan veselāki, gan laimīgāki. Mūs gaida liels uzdevums - pielikt beidzot punktu tādam anahronismam kā bērnu nami. Bērnam ir jāaug ģimeniskā vidē," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzsvēra nepieciešamību likvidēt bērnu namus.

"Bērnu fiziskai, emocionālai un psiholoģiskai attīstībai un labsajūtai vispiemērotākā vieta vienmēr ir bijusi ģimene," sacīja Kaimiņš, uzsverot, ka ir nepieciešams stiprināt audžuģimeņu tīklu, turpināt izglītot sabiedrību par adopcijas iespējām un mazināt birokrātiskos šķēršļus adopcijas procesā.

Tāpat komisijas priekšsēdētājs kā valstisku problēmu akcentēja bērnudārzu pieejamības jautājumu, kas ietekmē gan demogrāfiju, gan izglītības kvalitāti.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu