Zirnei sestā vieta Nāciju kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kamaniņu sportiste Ulla Zirne piektdien Austrijā Īglsas trasē izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa sezonas pirmā posma Nāciju kausā, pamatsacensībām kvalificējoties arī Artūram Dārzniekam, Rikam Kristenam Rozītim un divniekam Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam, kuri gan tika pie diskvalifikācijas, taču tik un tā varēs startēt pamatsacensībās.

Vieta pirmā posma pamatsacensībās jau iepriekš bija garantēta divniekiem Andrim Šicam/Jurim Šicam un Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, kā arī Kristeram Aparjodam, Ināram Kivleniekam, Elīzai Caucei un Kendijai Aparjodei.

Zirne Īglsas trasi veica 40,307 sekundēs, uzvarētājai Birgitai Plazerei no Austrijas zaudējot 0,149 sekundes.

Nāciju kausā startēja 38 sportistes, no kurām 17 kvalificējās nedēļas nogalē paredzētajām pamatsacensībām.

Tikmēr vīru sacensībās 12. vietu ieņēma Artūrs Dārznieks, bet 18. pozīcijā bija Riks Kristens Rozītis.

Uzvaru svinēja austrietis Niko Glairšers, kurš savu mājas trasi veica 50,370 sekundēs. Dārznieks viņam zaudēja 0,401 sekundi, bet Rozītis atpalika 0,703 sekundes.

Vīriem Nāciju kausā startēja 45 sportisti, pamatsacensībām kvalificējoties 18 kamaniņu braucējiem.

Savukārt divnieku sacensībās Putins/Marcinkēvičs Nāciju kausā uzrādīja otru labāko rezultātu, taču pārāk lielā svara dēļ tika diskvalificēti. Tiesa, kā vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija, latviešu divnieks pamatsacensībās tāpat varēs startēt.

Sestdien norisināsies pamatsacensības sievietēm un divniekiem, bet svētdien būs mači vīriešiem un Sprinta kauss.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu