Baltā nama amatpersona saņem miljoniem dolāru par aiziešanu no "Fox"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deputy Chief of Staff for Communications Bill Shine.
Deputy Chief of Staff for Communications Bill Shine. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Baltā nama komunikāciju personāla vadītāja vietnieks Bils Šains ir saņēmis miljoniem ASV dolāru kā aiziešanas kompensāciju no kabeļtelevīzijas Fox News Channel māteskompānijas, un viņam paredzēts saņemt vēl vairākus miljonus, liecina piektdien publiskots finanšu ziņojums.

Saskaņā ar šo ziņojumu Šains saņēmis 8,4 miljonus dolāru no 21st Century Fox kā aiziešanas kompensāciju pēc tam, kad viņš 2017. gada maijā atstāja Fox News līdzprezidenta amatu.

Viņam arī paredzēts saņemt vēl septiņus miljonus dolāru par 2018. un 2019. gadu. Šī vienošanās ir spēkā līdz 2019. gada 1. maijam.

Šains šogad sāka strādāt ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijā. Viņš atkāpās no augstā amata Fox News, kad radās jautājumi par viņa attieksmi pret apsūdzībām seksuālā uzmācībā un diskriminācijā, kuras noveda līdz Fox News vadītāja Rodžera Eilza un šī telekanāla slavenības Bila O'Reilija aiziešanas.

Šains ir neuzkrītoši strādājis aizkulisēs, lai uzlabotu Baltā nama pasākumu producēšanas kvalitāti. Viens no šādiem pasākumiem bija Trampa paziņojums par otro viņa izvirzīto Augstākās tiesas tiesneša kandidatūru.

Trampam un Fox News ir bijušas simbiozes attiecības kopš Trampa pirmā paziņojuma par savu kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu. Šis telekanāls mēdz parādīt Trampu viņam labvēlīgā veidā, un prezidents bieži piedalās tā raidījumos, tai skaitā viņa iecienītajos Fox & Friends un Hannity.

Trampa administrācija arī ir pieņēmusi darbā daudzas bijušās Fox slavenības, tai skaitā Valsts departamenta preses sekretāri Heteri Nauertu un nacionālās drošības padomnieku Džonu Boltonu.

Trampa bijusī komunikāciju vadītāja Houpa Hiksa pēc aiziešanas no viņa administrācijas tika pieņemta darbā par Fox komunikāciju direktori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu