Vējonis pirmdien "KPV LV" un "Attīstībai/Par!" pārstāvjus pieņems kopā; vispirms tiksies ar pārējām partijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim pirmdien, 26. novembrī, paredzēta tikšanās, kurā kopā piedalīsies gan partijas "KPV LV", gan partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvji.

Tādējādi Valsts prezidents atsaucies abu partiju lūgumam tās pieņemt kopīgā audiencē.

Kā aģentūrai LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis pirmdien tiksies ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Pirmā tikšanās pulksten 8 paredzēta ar partiju "Saskaņa", otrā tikšanās pulksten 8.25 notiks ar partiju apvienību "Jaunā Vienotība", pēc tam pulksten 8.50 notiks tikšanās ar Zaļo un zemniku savienības pārstāvjiem.

Pulksten 9.15 Vējonis tiksies ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvjiem un pulksten 9.40 ar Jaunās konservatīvās partijas pārstāvjiem.

Pulksten 10.05 notiks tikšanās ar "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

Kā ziņots, Vējonis piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

Prezidents neslēpa, ka viņam ir "plāns B", taču neatklāja, kāds tas ir, vien atzina, ka "partijām tas varētu nepatikt". Valsts pirmā persona gan norādīja, ka minētais "plāns B" nekādā gadījumā nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

"Es esmu devis termiņu līdz pirmdienai, lai partijas piedāvā [vairākuma atbalstītu premjera amata kandidātu]. Nu tad zināmā mērā var teikt, ka 26. novembris ir tas kritiskais brīdis. Ja partijas līdz tam nespēs vienoties, tad tām šādas tiesības vispār vairs netiks dotas," sacīja Vējonis.

Tikmēr partija "KPV LV" un AP piektdien lūdza kopīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta pirmdien, lai runātu par valdības veidošanas gaitu.

Valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiķi ir skeptiski par iespēju vienoties par valdību pirms premjera kandidāta nominēšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu