Aicina atsaukties 53 nekoptu kapavietu pārziņus Raiņa kapsētā, pretējā gadījumā tās pārņems pašvaldība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvalde aicina Raiņa kapos konstatēto nekopto kapavietu apsaimniekotājus sakopt piederīgo atdusas vietas, solot, ka pretējā gadījumā to uzturēšanas tiesības tiks pārtrauktas.

Kā liecina oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicētā informācija, pamatojoties uz nekoptu kapavietu ikgadējās aktēšanas kārtību, pārvalde laika posmā no 2015. gada līdz 2018. gadam ir apsekojusi un atzinusi par nekoptām vairākas kapavietas Raiņa kapsētā, kuru uzturētāju vārds, uzvārds un dzīvesvieta nav zināma.

Par nekoptām Aizsaules ielā 1 esošajā kapsētā kopumā atzītas 53 kapavietas.

Pamatojoties uz pašvaldības saistošajiem noteiktumiem, par nekoptu atzītās kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotajai personai trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas izdevumā Latvijas Vēstnesis un Rīgas pilsētas pašvaldības portālā jāsakopj kapavieta un jāierodas Kapsētu pārvaldē vai pie Raiņa kapsētas pārziņa.

Ja tas netiks izdarīts, kapavietas uzturēšanas tiesības tiks izbeigtas. Tas nozīmē, ka konkrētā apbedījuma vieta pāries pašvaldības īpašumā un tur atkārtoti varēs apbedīt cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu