Aparjode iegūst 11. vietu Sprinta kausa izcīņas pirmajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Īglsas trasē Austrijā sasniedza 11.vietu Sprinta kausa izcīņas pirmajā posmā, kamēr Elīza Cauce ierindojās 12.pozīcijā.

Aparjode distanci veica 30,325 sekundēs, kamēr Cauce uzrādīja 30,339 sekunžu ātru braucienu.

Par uzvarētāju pirmajā etapā kļuva vāciete Natālija Geizenbergere, kura finišēja pēc 29,887 sekundēm, Aparjodei zaudējot 0,438, bet Caucei 0,452 sekundes.

Sprinta kausā piedalās 15 labākās kamanas, ņemot vērā pamatsacensību rezultātus. Neskaitot Aparjodi un Cauci, tajā vietu nodrošinājuši divnieki Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā ierindojās 20.vietā, Artūrs Dārznieks bija 21.pozīcijā, Riks Kristens Rozītis finišēja 29.vietā, bet Kristers Aparjods tiks diskvalificēts.

Savukārt Putins/Marcinkēvičs sestdien izcīnīja augsto ceturto vietu pirmā posma pamatsacensībās, sasniegdami savu karjeras labāko rezultātu. Tikmēr brāļi Šici izcīnīja sesto vietu, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās 16.pozīcijā.

Sacensībās sievietēm Aparjode izcīnīja devīto vietu, Cauce bija 15.pozīcijā, bet Ulla Zirne ierindojās 18.vietā.

Zirne piektdien izcīnīja sesto vietu Nāciju kausā, pamatsacensībām kvalificējoties arī Dārzniekam, Rozītim un divniekam Putinam/Marcinkēvičam, kuri gan tika pie diskvalifikācijas, taču tik un tā varēja startēt pamatsacensībās.

Vieta pirmā posma pamatsacensībās jau iepriekš bija garantēta brāļiem Sičiem un Gudramovičam/Kalniņam, kā arī Aparjodam, Kivleniekam, Caucei un Aparjodei.

Pēc šī posma kamaniņu braucēji dosies uz Ziemeļameriku, kur nākamajā nedēļā olimpiskajā Vistleras trasē norisināsies otrais posms.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu