Meja: ES samitā apstiprināta "vienīgā iespējamā" "Breksita" vienošanās

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ko svētdien samitā Briselē apstiprināja bloka dalībvalstu līderi, ir "labākā un vienīgā iespējamā vienošanās", kas nav pārskatāma un maināma, uzsvērusi Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja.

Kā britu premjere pēc samita sacījusi žurnālistiem Briselē, viņa piekrīt ES līderiem, kuri iepriekš uzsvēra, ka nav paredzēts apspriest nekādus citus variantus.

"Ja cilvēki domā, ka iespējamas kaut kādas citas sarunas, - tā nav taisnība," viņa piebildusi.

Meja norādījusi, ka Lielbritānijas parlaments par "Breksita" vienošanos balsos līdz Ziemassvētkiem, un solījusi "no visas sirds un dvēseles" cīnīties, lai panāktu atbalstu šim dokumentam, pret kuru kritiski noskaņota ne vien opozīcija, bet arī viņas pašas vadīto toriju eiroskeptiskais spārns.

Apvienotās Karalistes valdības vadītāja atteikusies komentēt iespēju, ka britu parlaments šo vienošanos noraidīs.

Kā ziņots, 27 ES dalībvalstu līderi svētdien samitā Briselē apstiprināja vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29. martā izstāsies no bloka, kā arī politisko deklarāciju par turpmākajām ES un Apvienotās Karalistes attiecībām.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers iepriekš lika saprast, ka Lielbritānijas likumdevējiem nav pamata cerēt uz jaunām sarunām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu