Beljū emocionāli atvadās no britu līdzjutējiem vietā, kur viņš kļuva par pasaules čempionu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū oficiāli paziņoja, ka liek punktu savai karjerai.

"Vairs necīnīšos. Man bija fantastiska karjera un es piepildīju savus sapņus - kļuvu par čempionu, nopelnīju naudu, kas pietiks man līdz mūža beigām, kā arī cīnījos ar pasaules labākajiem," paziņojumā teica Beljū.

2016. gada 29. maijā Beljū piepildīja savu sapni - viņš kļuva par pasaules čempionu WBC versijā, Liverpūlē "Goodison Park" stadionā uzveicot Ilungu Makabu.

Tieši šo vietu, pirms Anglijas futbola premjerlīgas spēles starp vietējo "Everton" un "Cardiff", viņš izmantojis, lai vēl pēdējo reizi atvadītos no britu līdzjutējiem.

Beljū profesionāļa karjeras laikā uzvarēja 30 no 34 cīņām, 20 no tām noslēdzot ar nokautu, kā arī vienreiz cīnījās neizšķirti. Karjeras laikā viņš uzveica arī Latvijas bokserus Jevgēņiju Andrejevu un Artūru Kuļikauski.

Pirms diviem gadiem kā obligātais pretendents uz Beljū tobrīd piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā bija Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis, taču brits nolēma pāriet uz smagsvariem, kur divās cīņās uzveica tautieti Deividu Heju.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū savu pēdējo cīņu aizvadīja pirms divām nedēļām, kad Mančestrā astotajā raundā viņu nokautēja ukrainis Oleksandrs Usiks. Jau pēc cīņas viņš pauda, ka liek punktu savai karjerai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu