Šonedēļ kļūs aukstāks, ceturtdien sāks pūst nepatīkams vējš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brīvības iela.
Brīvības iela. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz trešdienai, 28. novembrim, vietām Latvijā snigs, laiks kļūs saulaināks un aukstāks, turklāt ceturtdien, 29. novembrī, sāks pūst ass dienvidu vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un Global Forecast System.

No jūras nākošu mākoņu ietekmē vietām valsts centrālajā un rietumu daļā zemi noklās vairākus centimetrus bieza sniega sega, sniegs gaidāms arī Rīgā. Paredzams, ka sniega sega nekļūs biezāka par desmit centimetriem.

Snigšana periodiski gaidāma līdz trešdienai, kad jūras vēju pamazām nomainīs sauszemes vējš.

Ceturtdien sāks pastiprināties dienvidu vējš, un tā ātrums brāzmās nedēļas otrajā pusē sasniegs 15-20 metru sekundē, valsts austrumos vējš būs nedaudz mierīgāks.

Gaisa temperatūra nedēļas vidū vietām noslīdēs zem -10 grādiem, bet vēja ietekmē aukstākais laiks būs nedēļas otrajā pusē, lai gan gaisa temperatūra brīžiem paaugstināsies.

Kaut neliels sals gaidāms arī dienas laikā, vienīgi Kurzemē termometra stabiņš brīžiem var pakāpties mazliet virs nulles.

Stipra snigšana nedēļas pirmajā pusē gaidāma tikai vietām valsts centrālajā un rietumu daļā, Latvijā kopumā sniega būs maz, turklāt spēcīgais vējš uzsnigušo sniegu sadzīs kupenās, tāpēc daudzviet gaidāms kailsals.

Šī nedēļa būs aukstākā kopš marta, kā arī saulainākā kopš oktobra.

Jau ziņots, ka šonedēļ aizsals ezeri, dīķi un daļa upju. Sagaidāms, ka darbu sāks pirmās slēpošanas trases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu