Jaunzeme: Izbrīna, ka VID joprojām turpina strādāt darbinieki ar apšaubāmu reputāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tas, ka Valsts ieņēmumu dienestā (VID) joprojām turpina strādāt darbinieki ar apšaubāmu reputāciju, izbrīna, pirmdien, 26. novembrī, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes atzina VID ģenerāldirektora amatam virzītā Ieva Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu VID darbinieku skaits ir samazināts par apmēram 300, un parasti, veicot šādas darbinieku skaita samazināšanas, cilvēki ar apšaubāmu reputāciju ir samērā augstu atbrīvojamo sarakstā, tādējādi izbrīna, ka šādi darbinieki joprojām strādā dienestā.

"Mani nedaudz izbrīna, ka vēl ir cilvēki, kuri turpina ar apšaubāmu reputāciju darboties," pauda Jaunzeme.

Vienlaikus gan viņa norādīja, ka nevar konkrēti atbildēt, cik šādu darbinieku ir starp VID strādājošajiem.

Pēc Jaunzemes teiktā, atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ieteikumiem korupcijas izskaušanai viens no labākajiem risinājumiem ir darbinieku rotācijas, kā arī riskus ļauj novērst dažādas video iespējas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa komisija VID vadītāja amatam izvirzījusi Jaunzemi. Jaunzeme patlaban ir Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018. gada 10. martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016. gada novembra.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu