VL-TB/LNNK cer, ka premjera kandidāta nominēšana ļaus partijām izkustēties no strupceļa (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmums par premjera amata kandidāta nominēšanu ļautu partijām izkustēties no strupceļa, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Prezidents sarunā ar nacionālo apvienību neesot atklājis, kāds būs viņa lēmums, bet vēlējies uzklausīt VL-TB/LNNK redzējumu par valdības veidošanu.

VL-TB/LNNK gatava sarunām ar abiem iespējamiem premjera amata kandidātiem - Aldi Gobzemu (KPV LV) un Arti Pabriku (AP).

Savukārt Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) pauda, ka cilvēku gaidas, ar kurām viņi gāja uz vēlēšanām, var pārvērsties par neizpratni no sabiedrības puses, un tas var būt izšķirošais, kas liks partijām būt pielaidīgākām kompromisa meklējumos.

Kā ziņots, prezidents pirmdien tiekas ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas Vējoņa noteiktajā termiņā nav panākušas vienošanos par konkrētu premjera amata kandidātu.

Piektdien Vējonis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu