Mūžībā devies itāļu kinorežisors Bernardo Bertoluči

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bernardo Bertoluči.
Bernardo Bertoluči. Foto: REUTERS/Fred Prouser/File photo/Scanpix

Filmu Konformists un Pēdējais tango Parīzē autors, ievērojamais itāļu kinorežisors Bernardo Bertoluči devies mūžībā 77 gadu vecumā, pēc ilgstošas cīņas ar vēzi, ziņo ārzemju medijs The Guardian.

Pagājušā gadsimta 60. gados režisors kļuva atpazīstams kā itāļu kino jaunā viļņa pamatlicējs un stūrakmens, kopā ar tādiem režisoriem kā Antonioni, Fellini un Pazolini, kuri sekmēja viņa karjeru jau no pašiem pirmsākumiem. 

Bertoluči bija ievērojams ar to, ka veidoja arī liela mēroga Holivudas filmas. Piemēram, 1987. gadā viņa filma Pēdējais imperators ieguva deviņas Oskara balvas, divas no tām kategorijās Labākā filmas un Labākā režija. 

Režisors jau vairāk kā desmit gadus pēc nesekmīgas operācijas pārvietojās ratiņkrēslā. Viņa pēdējais darbs bija filma Es un Tu, kas balstīta uz noveles motīviem. Viņš bijis precējies ar filmu veidotāju Klāru Peplu, taču viņiem nebija bērnu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu