Sadursme un jautri pārpratumi: Latvijas slavenības atklāj amizantākos taksometru braucienu stāstus

Ekskluzīvi Apollo
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 30. novembra Latvijas kinoteātros būs skatāma Māra Martinsona romantiskā komēdija "Jaungada taksometrs", kurā piedalīsies daudzi Latvijā iemīļoti aktieri. Filmas lomu atveidotāji portālam Apollo.lv atklāja paši savus, reālās dzīves interesantākos atgadījumus, braucot ar taksometru.

Ieva Florence

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ieva Florence (@ieva_florence) on

Man visinteresantākais bija gadījums, kad Rīgas centrā braucu taksī diezgan īsu attālumu, līdz šoferis man pilnā pārliecībā saka: “Nu, jūs jau aktieri, droši vien pelnāt miljonus!” Es viņam atbildēju, ka tā gan gluži nav, uz ko man taksists sāka stāstīt par to, cik pats pelna, – viņam esot trīs takši un viņš nopelna vairāk par trīs tūkstošiem eiro mēnesī, tāpēc ir pārliecināts, ka aktieri nopelna tikpat.

“Gluži tā nav...” es atbildēju.

“Nu tad pasaki man atklāti, cik tad jūs nopelnāt!” jaunais šoferis aktīvi atcirta pretī.

Es viņam atbildēju, ka vairāk mēs nepelnām, mazāk arī diez vai, un tā viņš sāka minēt summas, līdz es apliecināju, ka pelnām mazāk par 2000 eiro. Tad viņš mani aizveda līdz autoostai un paziņoja, ka brauciens man būs par brīvu. Sajutos tik stulbi! Taksists bija ļoti dāsns.

Valdis Melderis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valdis Melderis (@valdismelderis) on

Tā bija mana pirmā sadursme mūžā ar taksometriem kā tādiem – radio kādā 1995. gadā piederēja vecs Renault 5 automašīnas markas modelis. Toreiz es braucu pa Basteja bulvāri un vienā skaistā dienā aizskatījos uz večiem, kuri ielas malā kāvās, un taksists man priekšā apstājās un es viņam iebraucu tieši dibenā. Protams, paskaidrojumā rakstīju, ka man saule iespīdēja acīs, vēlāk, stāstot tālāk to stāstu, figurēja, ka esmu aizskatījies uz meitenēm ar īsiem svārkiem. Bet pie vainas bija tikai veču tusiņš! Pēc tam man vajadzēja braukt uz taksometru parku skaidroties, jo tolaik apdrošināšanas nebija, viss bija jāmaksā pašam, bet tur pretī grāmatvede, kura pēc uzvārda mani atpazina un jautāja, vai uzņēmumā nav strādājis mans tēvs, un es atbildēju, ka tēvs bija taksists, savukārt mamma strādāja Rīgas taksometru parkā par pavāri un 1965. gada nakts maiņā viņi sapazinās. Tad kādā 1970. gadā viņi apprecējās un 1971. gadā pasaulē nācu es.

Nauris Brikmanis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nauris Brikmanis (@naurisbrikmanis) on

Vienreiz, braucot ar taksometru, es iedevu šoferim naudu, un taksistam nebija ko izdot. Tad taksists izkāpa ārā no mašīnas un gāja samainīt naudu. Es noliecu galvu, paskatījos apkārt un pēkšņi pamanīju, ka taksis sāk strauji ripot. Es mašīnā biju viens pats un sēdēju aizmugurē, tāpēc lēcu priekšā, lai norautu rokas bremzi, bet nepaspēju un ieskrēju ar taksi iekšā citā mašīnā...

Andris Bulis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andris Bulis (@bulis23) on

Braucu no Dailes teātra uz mājām, un šoferītis sāka sarunu par mākslu. Tā mēs runājām, un viņš man pēkšņi saka:  "Jums, māksliniekiem, jau grūta dzīve... Grūts darbs... Parunājamies!" - līdz sarunas beigās viņš man nopietni pajautā: "Cik bieži jūs tur tai baletā dejojat?"

Mikus Lasmanis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikus Lasmanis (@mikus.lasmanis) on

"Reiz Lisabonā pēc kārtējā modeļa darba devos uz lidostu, lai lidotu atpakaļ uz Rīgu. Liels bija mans pārsteigums, kad uzzināju, ka mana vieta esot pārdota divas reizes, sistēmā bijusi kļūda, kas nozīmē, ka šodien netieku atpakaļ uz mājām. Mazliet satraucies par notiekošo (tolaik man bija apmēram 17 gadi) es jautāju: "Kas notiks tālāk?" Lidsabiedrības darbiniece man ļoti atvainojās, izmaksāja 400 eiro kompensāciju, pasūtīja viesnīcu, kā arī taksometru līdz viesnīcai un atpakaļ no rīta uz lidostu.

Nu jau "bagāts" es devos ar taksometru uz viesnīcu. Nolicis mantas istabiņā, nolēmu pastaigāties pa pilsētu. Staigājot pa parku, ātri vien man uzmetās divi "draugi", kas nemanot veda uz klusāku nostūri. Tā mēs, laiciņu gājuši, attapāmies pie lielās šosejas. Kad lūdzu vienam no "ceļa biedriem" piepīpēt, pēkšņi man pie vēdera tika pielikts nazis ar pavēlēm atdot maku. Maku nedevu, ātri pagriezos un skrēju prom pa gājēju pāreju, kas bija divus metrus augstāk nekā pati šoseja. Adrenalīna pilns lēcu pāri pārejas malai tieši uz šosejas, pa kuru tajā brīdī brauca automašīnas. Mēģināju tās stopēt, lai pagūtu pēc iespējas ātrāk tikt prom no nelaimīgās vietas. Man par atvieglojumu, pretī brauca taksometrs, kuru apstādināju un ātri ielēcu iekšā. Šoferis sāka braukt, un jutos laimīgi izbēdzis no pamatīgām problēmām. Kad taksometra šoferis atkārtoti jautāja, kāds ir galamērķis, sapratu, ka nezinu, kur mums jābrauc. Biju aizmirsis viesnīcas adresi. Lūdzu, lai šoferis brauc uz priekšu. Lielajā stresā nolēmu uzvilkt dūmu. Aizsniedzos pēc cigaretēm un sērkociņiem. Kad aizpīpēju cigareti, sapratu, ka sērkociņi, kurus turu rokā, ir no viesnīcas, kurā palieku. Par laimi, arī viesnīcas adrese bija uz tiem. Parādīju tos taksometra šoferim un laimīgs nonācu atpakaļ savā istabā," stāsta modelis. 

Anete Krasovska

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anete Krasovska (@anetekrasovska) on

Kādai Latvijas taksistu kompānijai bija konkurss, kurā bija iespēja laimēt lidojumu ar lidmašīnu no Spilves lidostas. Netīšām iegāju aplikācijā, uzspiedu mašīnas izsaukšanas pogu, un man jau zvanīja šoferis un prasīja, vai esmu gatava pēc 10 minūtēm izlidot. Taksists atbrauca pakaļ, aizveda, sagaidīja, kad beigsies lidojums, un atveda atpakaļ uz mājām. Patīkami!

Gustavs Ķibilds

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gustavs Ķibilds (@gustavskibilds) on

Kā interesantākais/iespaidīgākais piedzīvojums taksometrā laikam jāmin brauciens ar dzelteno Ņujorkas taksi sešos no rīta. Tas bija pēc iespaidīgas balles Bruklinā, kad braucu pāri Bruklinas tiltam un tieši bija sākusi aust saule. Skats kā no filmas, rokas ārā pa logu un austiņās Jay Z… Neaizmirstami!

Dārta Daneviča

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darta Danevica (@darta_avant) on

Pirms pāris gadiem, ceļojot pa ASV, izsaucu taksometru Sanfrancisko pilsētā, lai ātrāk nokļūtu paredzētajā vietā. Pa ceļam aprunājāmies, pastāstīju arī, no kurienes esmu atceļojusi. Nedēļu vēlāk, ceļojumam tuvojoties beigām, dzirdu kādu aktīvi signalizējam. Skatos - taksometra vadītājs izbāzis galvu pa logu, smaidot māj un sūta sveicienus man - ceļotājai no Latvijas. Dikti patīkama sagadīšanās sastapt to pašu taksometru lielpilsētā un uzzināt, ka viņš atceras mūsu sarunu pirms nedēļas.

Fotogalerija: Jaungada svinības kopā ar “Jaungada taksometrs” aktieriem

Kā ziņots, Filma “Jaungada taksometrs” stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometra aizmugurējā sēdeklī nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Laurim Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. Katrā stāstā Andrejs nospēlēs savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu