KPV LV sagaida, ka JKP neizvirzīs ultimātus un ļaus veidot Gobzema valdību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (no kreisās) un jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns.
KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (no kreisās) un jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā KPV LV pausto atbalstu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķim Jānim Bordānam, kad viņš mēģināja izveidot valdību, tagad JKP būtu jāļauj veidot Alda Gobzema valdību, nevis jāizvirza ultimāti, intervijā Latvijas Radio sacīja premjera amatam nominētais Gobzems.

Vaicāts, kāda būs KPV LV rīcība, ja valdības veidošanas sarunās būs jāizvēlas starp JKP un Zaļo un zemnieku savienību, Gobzems uzsvēra, ka mirklī, kad Bordāns mēģināja izveidot valdību, KPV LV stingri iestājās par JKP veidotu Ministru kabinetu un neiejaucās šajā procesā. Tā bija Bordāna potenciālā valdība, norādīja Gobzems.

Tagad līdzīgu attieksmi viņš sagaida no JKP.

"Tas būtu diezgan loģiski, ja JKP ļautu veidot Alda Gobzema valdību, nevis izvirzītu ultimātus. Tas būtu solidāri pret situāciju, kādu vēsturiski KPV LV radīja JKP," pārliecināts Gobzems.

Politiķis arī teica, ka JKP vajadzētu cilvēcīgi apdomāt, vai situācija, ja tā tīri teorētiski neatbalstītu Gobzemu, nākamais potenciālais premjers būtu daudz ērtāks un labāks sadarbības partneris.

"Loģika saka, ka vislabākais potenciālais sadarbības partneris, kāds ir iespējams JKP, nāk tieši no mūsu partijas," pauda premjera amata kandidāts.

Intervijā LNT raidījumā 900 sekundes Gobzems piebilda, ka premjera partijai ir tiesības pretendēt uz finanšu ministra posteni - tas esot pilnīgi skaidrs. Viņam arī esot padomā konkrēta kandidāte šim amatam.

Gobzems arī atgādināja par Satversmē noteikto, ka ministrus aicina izvēlētais Ministru prezidenta kandidāts. Līdz ar to viņš lūgs potenciālajiem partneriem atstāt ministru izvēli viņa ziņā, pirms tam izdiskutējot atbildības sfēras un darāmos darbus. Proti, partijas piedāvās savus kandidātus, bet Gobzems tos izvērtēs.

Politiķis uzsvēra, ka KPV LV šodien sāks balsu vākšanu parlamentā jaunās valdības apstiprināšanai, vienlaikus viņš pieļāva, ka šodienas sarunās tālāk par uzklausīšanu gan partijas netiks.

»Valsts prezidents valdības veidošanu nolēmis uzticēt KPV LV politiķim Gobzemam.

Viņš ir otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģina izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Partija KPV LV otrdien uz valdības veidošanas sarunām aicinājusi pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas, un apspriede provizoriski varētu notikt pēcpusdienā.

JKP līderis Bordāns aģentūrai LETA pirmdien sacīja, ka JKP atbildīgi piedalīsies valdības veidošanas sarunās politiķa Gobzema vadībā, vienlaikus tā sagaida, ka viņš un KPV LV pieturēsies pie vēlēšanu kampaņas uzstādījumiem un solījumiem, tajā skaitā par nesadarbošanos ar Zaļo un zemnieku savienību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu