Aizdomās par spiegošanu Ziemeļkorejas labā aizturēts Francijas ierēdnis

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/Scanpix

Francijas izlūkdienests aizturējis augsta ranga ierēdni aizdomās par spiegošanu Ziemeļkorejas labā, Parīzē pavēstīja avots tieslietu struktūrās.

Francijas-Korejas draudzības biedrības prezidents Benuā Kenedē, kurš ir sarakstījis grāmatu par izolēto valsti, svētdien apcietināts.

Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar aizdomām par "informācijas vākšanu un nodošanu ārvalstij, kas varētu apdraudēt valsts pamatintereses", pirmdien sacīja avots.

Francijas iekšējā izlūkdienesta DGSI izmeklētāji veic pārbaudi par to, vai Kenedē sniedzis informāciju Phenjanai, sacīja avots.

Kā vēsta televīzijas pārraide Quotidien, notikusi kratīšana Kenedē birojā Senātā. Izmeklēšana sākta martā.

Kenedē ir vecākais administrators Senāta arhitektūras, mantojuma un dārzu nodaļā, liecina informācija augšpalātas tīmekļa vietnē.

Francijas-Korejas draudzības biedrība iestājas par ciešākām saitēm ar Ziemeļkoreju un atbalsta pussalas apvienošanu.

Līdera Kima Čenuna pārvaldītā Ziemeļkoreja pakļauta bargām ekonomiskām sankcijām, pasaules sabiedrībai šādi cenšoties panākt, ka Phenjana atsakās no savas kodolprogrammas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu