Vējonis iepriekš plašāk neizziņotā vizītē Afganistānā tiksies ar Latvijas karavīriem un NATO misijas vadību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien devies iepriekš plašāk neizziņotā vizītē uz Afganistānu, kur jau ticies ar Afganistānas viceprezidentu Muhamedu Sarvaru, bet tuvākajās dienās viesosies pie Latvijas karavīriem un tiksies ar NATO operācijas Resolute Support vadību.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta kancelejām, otrdien Vējonis tikās ar Afganistānas viceprezidentu, paužot Latvijas atbalstu šīs valsts valdības centieniem nodrošināt Afganistānā ilgtermiņa drošību, stabilitāti, attīstību, kā arī centienus panākt mieru ar Taliban.

Vējonis arī norādīja uz nepieciešamību uzturēt starptautiskās sabiedrības iesaisti un atbalstu Afganistānas stabilizēšanā, kā arī Ženēvas konferences nozīmi šajā kontekstā.

Tāpat Vējonis uzsvēra, ka Afganistānas ilgtermiņa attīstībai būtiska ir demokrātisku vēlēšanu norise.

Vējonis uzturēsies darba vizītē Afganistānā līdz 29. novembrim.

Lai palīdzētu Afganistānas stabilizācijai un uzlabotu drošības situāciju valstī, Latvija sniedz atbalstu Afganistānai, piedaloties NATO starptautiskajā apmācību operācijā Resolute Support, kā arī finansiāli atbalsta Afganistānas bruņotos spēkus, atgādināja prezidenta kancelejā.

Starptautiskajā apmācību operācijā Resolute Support piedalās aptuveni 12 000 karavīru no NATO dalībvalstīm un tās partnervalstīm. Tā nav kaujas operācija, bet koncentrējas uz Afganistānas armijas un policijas spēku apmācīšanu un atbalstīšanu cīņā pret Taliban nemierniekiem.

Tās sniegtais atbalsts pārsvarā tiek novirzīts Afganistānas valsts iestādēm - ministrijām un citām institūcijām, kā arī drošības spēku augstākajam vadības līmenim.

Operācija Resolute Support darbību sāka 2015. gada 1. janvārī. Latvijas kontingents, aptuveni 40 karavīru sastāvā, izvietots Marmalas bāzē Mazarišarīfā valsts ziemeļos, bet neliela daļa karavīru - arī Kabulā, kur viņi ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu