Krievija apcietina sagūstītos ukraiņu jūrniekus (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ukrainas jūrnieka nogādāšana tiesā Krievijas anektētajā Krimā
Ukrainas jūrnieka nogādāšana tiesā Krievijas anektētajā Krimā Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tiesa anektētajā Krimā otrdien uz diviem mēnešiem apcietinājusi 12 no svētdien sagūstītajiem ukraiņu jūrniekiem.

Tiesa Simferopolē līdz 25. janvārim apcietinājusi Krievijas robežsargu taranētā velkoņa "Jana Kapu" un mazo artilērijas kuģu "Ņikopole" un "Berdjanska" jūrniekus.

Jūrnieki apsūdzēti par nelikumīgu Krievijas robežas pārkāpšanu personu grupā ar spēka pielietošanu vai draudiem to pielietot, par ko draud cietumsods līdz sešiem gadiem.

Pārējiem 12 sagūstītajiem jūrniekiem, ieskaitot ievainotajiem, drošības līdzeklis tiks noteikts trešdien.

Pavisam uz trim Ukrainas kuģiem - "Jana Kapu", "Berdjanska" un "Ņikopole" - atradās 24 ukraiņu jūrnieki. Ukraina paziņojusi, ka incidentā ievainoti seši ukraiņu jūrnieki, bet Krievija apgalvo, ka ievainoti trīs jūrnieki.

Jau ziņots, ka svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas.

«Krievijas sagrābtie kuģi atrodas Kerčā, trīs ievainotie Ukrainas jūrnieki nogādāti Maskavā 

Kad Ukrainas kuģi pēc incidenta devušies atpakaļ uz Odesu, Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien parakstīja rīkojumu par karastāvokļa noteikšanu valstī.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu