JKP "vecajai valdībai" pārmet tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem solīto pabalstu "aizmiršanu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris Jurašs
Juris Jurašs Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) aizejošajai valdībai pārmet tiesībsargājošo iestāžu darbinieku maldināšanu un solīto pabalstu "aizmiršanu".

Partijas pārstāve Diāna Barisa aģentūru LETA informēja, ka 27. novembra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē ticis skatīts jautājums par policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un ieslodzījuma vietu darbinieku solītajiem pabalstiem, kas izmaksājami no 2019. gada.

JKP pārmet, ka līdzšinējā valdība naudu budžetā neesot paredzējusi un tiesībsargājošo iestāžu darbinieki nonākuši neapskaužamā situācijā. Partija tajā vaino finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), norādot, ka "problēmas risinājums atkal ir novelts uz jaunās Saeimas un valdības pleciem un pašu solītais palicis neizpildīts".

Kā norāda komisijas vadītājs Juris Jurašs (JKP), likums par pabalstu izmaksu ir pieņemts 2013. gadā, valdība esot zinājusi par finansējuma nepieciešamību un arī darbinieki, stājoties darbā un plānojot savas finanses, esot rēķinājušies ar solītajiem pabalstiem.

"Līdz ar to ir saprotama un atbalstāma Iekšlietu ministrijas (IeM) vēršanās pie jaunās Saeimas risinājuma meklēšanai. Valdības vadītāja rīcība, atstājot solīto pabalstu izmaksu "karājoties gaisā", ir nepiedodama un bezatbildīga," kritizēja Jurašs.

Pēc partijas pārstāvju paustā, izskatot grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību Ministru kabinetā, IeM un Tieslietu ministrija vairākkārt virzījušas pieprasījumu budžetā iekļaut finansējumu arī valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku noteiktajiem pabalstiem, kas izmaksājams iekšlietu sistēmas amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi pēc katriem pieciem nepārtrauktas izdienas gadiem triju mēnešalgu apmērā atbilstoši pēdējam amatam, tomēr līdz šim valdība to neesot atbalstījusi.

Pēc JKP paustā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija tomēr atbalstot IeM centienus un Jurašs kā komisijas priekšsēdētājs vērsies pie Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, lai rastu risinājumu minētā pabalsta izmaksai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu