Krievijas vēstnieks izsaukts uz Igaunijas Ārlietu ministriju saistībā ar notikušo Kerčas šaurumā (5)

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.
Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers. Foto: Ieva Makare/LETA

Krievijas vēstnieks Tallinā Aleksandrs Petrovs trešdien izsaukts uz Igaunijas Ārlietu ministriju saistībā ar militāra spēka lietošanu pret Ukrainas kuģiem un jūrniekiem Kerčas šaurumā.

Kā atgādināts ministrijas paziņojumā, Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers jau tūlīt pēc šā incidenta nosodījis Krievijas rīcību.

"Tā ir tīša spriedzes eskalēšana, nopietns starptautisko tiesību normu pārkāpums un Krievijas agresija pret Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību," paziņojumā uzsvēris ministrs.

Tikšanās laikā ar vēstnieku Igaunijas Ārlietu ministrija aicinājusi Krieviju nekavējoties atbrīvot Ukrainas kuģus un to apkalpju locekļus un nodrošināt Ukrainas un citu valstu kuģiem brīvi piekļuvi Kerčas šaurumam un Azovas jūrai un un kuģošanas brīvību atbilstoši starptautisko tiesību normām.

Ārlietu ministrija uzsvērusi, ka Igaunija neatzīst nelikumīgo Krimas aneksiju un atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību.

Svētdien Krievijas robežsardzes kuģis Kerčas šaurumā uzbruka Ukrainas jūras spēku velkonim un diviem bruņu kuteriem. Ukrainas kuģi tika sagrābti un aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu