"TTT Rīga" basketbolistes FIBA Eirolīgas mačā uzņem Francijas klubu "Flammes Carolo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" aizraujošā cīņā piekāpjas Kurskas "Dinamo"
"TTT Rīga" aizraujošā cīņā piekāpjas Kurskas "Dinamo" Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra ceturtās kārtas mačā uzņem Francijas komandu Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

Abu komandu duelis "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.20, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

"TTT Rīga" Eirolīgas pirmajā mačā cienījami ar 69:70 piekāpās Krievijas grandam Kurskas "Dinamo", bet otrajā duelī negaidīti ar 77:74 pārspēja spēcīgo Turcijas klubu "Hatay". Savukārt trešās kārtas spēlē pirms trim nedēļām ar 56:68 piekāpās Aijas Putniņas pārstāvētajai Spānijas čempionei Salamankas "Perfumerias Avenida".

Savukārt "Flammes Carolo" basketbolistes trīs mačos guvušas divas uzvaras. Vispirms ar 80:74 tika pieveikta Šopronas "Uniqa" no Ungārijas, pēc tam ar 62:83 zaudēts Kurskas "Dinamo", bet trešajā kārtā ar 90:79 tika pieveikta "Hatay" vienība.

"Flammes Carolo" klubs dibināts 2002.gadā, un šo vienību jau 17.sezonu trenē Romualds Jerno. Šarlevilmezjēras komanda pirmsākumos spēlēja NF3 (tobrīd Francijas ceturtā līga), vēlāk NF2, bet 2010.gada sezonā sasniedza Francijas kausa pusfinālu, triumfēja NF1 un pārcēlās uz virslīgu.

Šis Francijas klubs iepriekšējās divās sezonās valsts augstākās līgas regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu, kamēr izslēgšanas turnīrā ikreiz apstājās pusfinālā.

Rīgas komandas pretinieču rindās ir arī Eiropas čempione un Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Keralta Kasass no Spānijas, kā arī šī gada Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Kalīna Moskīda-Lūisa.

Francijas čempionātā "Flammes Carolo" guvusi tikai divas uzvaras sešos mačos, kas tai liek atrasties kopvērtējuma devītajā vietā starp 12 vienībām.

B apakšgrupā uzvaras visās trīs spēlēs izcīnījusi Kurskas "Dinamo", kamēr pa divām uzvarām ir "Perfumerias Avenida", "Flammes Carolo" un Turcijas komandai Stambulas "Fenerbahce". Pa vienam panākumam iekrājušas "TTT Rīga", "Hatay" un "Uniqa", bet trīs zaudējumus cietusi Pirejas "Olympiakos" vienība no Grieķijas.

Vēl šīs grupas ietvaros šodien Kurskas klubs uzņems "Fenerbahce" basketbolistes un Putniņas pārstāvētā "Perfumerias Avenida" savu skatītāju priekšā tiksies ar "Uniqa". Savukārt ceturtdien savstarpēju maču aizvadīs "Hatay" un "Olympiakos".

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā starp grupas astoņām komandām. Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eurokausa ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu