Ožjē: nākamsezon centīšos WRC triumfēt septīto reizi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Titulētais Francijas autosportists Sebastjans Ožjē nākamsezon mēģinās septīto reizi karjerā triumfēt pasaules rallija čempionātā (WRC).

Ožjē, pārstāvot "M-Sport Ford" komandu, aizvadītajā sezonā sesto reizi pēc kārtas izcīnīja uzvaru WRC kopvērtējumā. Francūzis nākamsezon atgriezīsies jau iepriekš pārstāvētajā "Citroen" vienībā.

"Nevaru sagaidīt, kad sāksies jaunā sezona," ziņu aģentūrai AFP sacīja Ožjē. "Šobrīd man ir radusies sajūta, ka jaunais spēkrats būs pietiekami jaudīgs, lai uzrādītu labus rezultātus."

Ožjē ir otrs titulētākais braucējs WRC vēsturē, jo izcīnījis sešus titulus. Vairāk ir tikai viņa tautietim Sebastjanam Lēbam, kurš guvis deviņas uzvaras, bet iepriekšējās sezonās WRC piedalījās tikai periodiski, jo visu uzmanību koncentrējis pasaules rallijkrosa čempionātam, kur aizvadītajā sezonā "SuperCar" klasē cīnījās arī ar latvieti Jāni Baumani.

"Man visi jautā, vai grasos pārspēt Lēba rekordu, taču patiesībā, ja pametīšu sportu ar, piemēram, astoņiem tituliem, tas jebkurā gadījumā būs iespaidīgs rādītājs. Šobrīd man ir seši un es centīšos izcīnīt septīto, bet par tālāku nākotni domāšu pēc tam," sacīja Ožjē.

"Lai arī kas notiktu, dzīvē visu nenosaka skaitļi. Tas, protams, mani dzen uz priekšu, tomēr vissvarīgāk ir sajust īsto brīdi, kad ir nepieciešams pārtraukt profesionālā sportista karjeru. Šobrīd es joprojām vēlos sacensties, tomēr nevēlos pazaudēt pārlieku daudz lietas ģimenē, ko pēc tam varu arī neatgūt," atklāja franču sportists.

Sportists jau iepriekš pauda, ka vēlas pieņemt izaicinājumu kļūt par pasaules čempionu, pārstāvot trīs dažādas komandas.

Iepriekš viņš "Citroen" pārstāvēja laika posmā no 2008.līdz 2011.gadam, bet pēc tam sekoja vienošanās ar "Volkswagen", kuras rindās Ožjē laikā no 2013.līdz 2016.gadam izcīnīja četrus pasaules čempiona titulus. Uzvaru sēriju viņš turpināja arī ar "M-Sport Ford" komandu, kuras sastāvā triumfēja pērn.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu