Latvijas basketbolisti svarīgā PK kvalifikācijas mačā savā laukumā tiekas ar Melnkalni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas otrā posma I apakšgrupas spēlē savā laukumā tiksies ar Melnkalni.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un tiešraidē to translēs kanāls TV6.

Arņa Vecvagara vadītie Latvijas basketbolisti ar piecām uzvarām astoņās spēlēs otrā posma apakšgrupā ieņem trešo vietu, atrodoties zonā, kas kārtas noslēgumā dotu ceļazīmi uz Pasaules kausu. Aiz latviešiem ar četrām uzvarām ir tieši Melnkalne.

Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņš:

Otrā posma pirmajās spēlēs Latvija septembrī ar 85:74 pārspēja 2017.gada Eiropas čempioni Slovēniju un ar 82:85 zaudēja Spānijai, kas tikpat kā nodrošinājusi vietu Pasaules kausa izcīņā. Tikmēr Melnkalne ar 69:79 piekāpās Turcijai un ar 90:84 apspēlēja Ukrainu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas valstsvienībā atgriezies pieredzējušais centrs Kaspars Bērziņš un pievienojies potenciālais debitants Mārcis Vītols, kurš spēlē saspēles vadītāja pozīcijā. Tiesa, valstsvienībai jāiztiek bez iepriekš kandidātu sarakstā ievietotajiem Mareka Mejera, Aigara Šķēles un Ingus Jakoviča.

Paredzams, ka pirms došanās uz Slovēniju, kur svētdien tiks aizvadīta šī loga otrā spēle, izlasei pievienosies arī ULEB Eirolīgā spēlējošais Dairis Bertāns.

Tikmēr Melnkalnei talkā dosies pieci Eirolīgas komandu spēlētāji - četri no Podgoricas "Budučnost VOLI" un viens no Grankanārijas "Herbalife". Tiesa, šiem basketbolistiem savās komandās nav nozīmīgas lomas.

Par Melnkalnes līderi uzskatāmas centra un spēka uzbrucēja pozīcijās spēlējošais Bojans Dubļevičs, kurš pērn "Valencia" sastāvā kļuva par Spānijas čempionu un tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Nevaru sagaidīt maču ar Melnkalni, jo Dubļevičs man ir sens pretinieks - antagonists. Cīņā pret viņu jutīšos komforta zonā. Nebaidīšos no viņa, lai gan viņš skaitās zvaigzne, ja salīdzina ar mani. Man būs prieks viņu redzēt, taču tajā pat laikā nebūs nekāda respekta," sarunā ar žurnālistiem pirmdien pauda Kaspars Bērziņš.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā. No Eiropas ceļazīmes nodrošinājušas Čehija, Vācija, Grieķija un Lietuva.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, Andris Misters (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš, Artūrs Strautiņš (abi - Triestes "Alma", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija), Kaspars Bērziņš ("Ogre"), Mārcis Vītols (Odesas "Dinamo").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu