Šveinšteigers pagarina līgumu ar Čikāgas "Fire"; Vilja pamet "New York City"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Vācijas futbola izlases kapteinis Bastians Šveinšteigers uz vēl vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Amerikas Futbola līgas (MLS) vienību Čikāgas "Fire", kamēr spānis Davids Vilja paziņojis, ka pametīs "New York City" komandu.

Pašlaik 34 gadus vecais vācu pussargs "Fire" komandai pievienojās pērnā gada martā un šajā laikā viņš 55 spēlēs guvis septiņus vārtus.

Savulaik kopā ar Minhenes "Bayern" komandu Šveinšteigeram izdevies astoņas reizes kļūt par Vācijas čempionu, kā arī 2013.gadā triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Šveinšteigers pēc garas un veiksmīgas karjeras Vācijas bundeslīgā 2015.gada vasarā parakstīja līgumu uz trim gadiem ar Mančestras "United", bet pirms divām sezonām viņš pat tika izslēgts no pirmās komandas.

2014.gadā Šveinšteigers ar Vācijas izlasi uzvarēja Pasaules kausa izcīņā, turklāt bija komandas kapteinis 2016.gadā notikušajā Eiropas čempionātā. Pāris mēnešus pēc turnīra noslēguma viņš paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, kurā viņš aizvadīja 121 spēli un guva 24 vārtus.

Tikmēr 36 gadus vecais spāņu uzbrucējs Vilja paziņojis, ka pametīs citu MLS vienību "New York City".

Vilja Ņujorkas vienībā pavadīja četras sezonas, kuru laikā 124 spēlēs guva 80 vārtus.

Pirms došanās uz MLS Vilja pēlēja Spānijas klubā Madrides "Atletico", palīdzot vienībai pirmo reizi kopš 1996.gada triumfēt valsts čempionātā. Savas karjeras laikā viņš iepriekš bija pārstāvējis tikai spāņu komandas, spēlējot arī slaveno "Barcelona" un "Valencia" rindās.

Vilja savas karjeras laikā trīs reizes triumfējis Spānijas čempionātā, tikpat reižu arī Karaļa kausa izcīņā, bet vienreiz viņš virs galvas cēlis UEFA Čempionu līgas trofeju.

Vilja Spānijas izlasē piedalījies 98 mačos, kuru laikā guvis 59 vārtus, kas ir visu laiku labākais rādītājs valstsvienībā.

Kopā ar Spānijas izlasi Vilja 2008.gadā kļuvis par Eiropas čempionu, bet divus gadus vēlāk viņš izcīnīja Pasaules kausu. Savukārt Spānijas uzvarēto 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru viņš savainojuma dēļ bija spiests izlaist.

"New York City" šosezon ieņēma trešo vietu MLS Austrumu konferencē, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā. Tikmēr "Fire" Austrumos bija desmitā un "play-off" mačiem nekvalificējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu