Latvijā reģistrēti 83 ar HIV piedzimuši bērni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle.
Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā reģistrēti 83 ar HIV piedzimuši bērni - TV3 Ziņām atklāja Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle.

Ceturtdien, 29. novembrī, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā notika speciālistu diskusija "HIV – infekcija Latvijā: testēt, ārstēt, novērst".

Pēc diskusijas Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle atklāja, ka Latvijā šobrīd reģistrēti 83 HIV pozitīvi bērni, kuri šo saslimšanu no dzimšanas ieguvuši no savām mātēm, turklāt 22 bērnam slimība pārgājusi AIDS stadijā.

"Vislielākā sāpe ir par tiem bērniņiem, kuru māmiņas, būdamas narkotiku lietotājas, neatnāk uz pārbaudi, pat nestājas uzskaitē pie ginekologa," TV3 Ziņām pastāstīja Rozentāle. "Ginekologi visi ņem testu uz HIV infekciju, jo tas ir MK noteikumos paredzēts, un tā var samazināt desmitkārtīgi inficēšanās risku. Un tā ir īstenība."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu