Tramps atceļ G20 samitā plānoto tikšanos ar Putinu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps atcēlis nedēļas nogalē Buenosairesā pasaules līderu G20 samita gaitā plānoto tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Ņemot vērā faktu, ka Krievija Ukrainai nav atdevusi kuģus un jūrniekus, esmu nolēmis, ka visām ieinteresētajām pusēm būs labāk, ka mana iepriekšplānotā tikšanās Argentīnā ar prezidentu Vladimiru Putinu tiek atcelta," vietnē Twitter paziņoja Tramps.

"Es ar cerībām gaidu uz jēgpilnu samitu, tiklīdz šī situācija būs atrisināta," Tramps piebilda tvītā, kuru viņš publicējis neilgi pēc došanās no Vašingtonas uz Buenosairesu.

Tramps iepriekš bija norādījis, ka galīgo lēmumu par tikšanos pieņems lidojuma laikā, kad būs uzklausījis ziņojumus ar jaunāko informāciju.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlī līdz šim nav saņemta oficiāla informācija par Trampa lēmumu atcelt tikšanos ar Putinu, taču ja tas apstiprināsies, "Putinam būs pāris papildu stundas lietderīgām sarunām".

Ņemot vērā neseno Krievijas uzbrukumu Ukrainas karakuģiem pie Kerčas šauruma, Tramps jau iepriekš bija draudējis atcelt plānotās sarunas ar Putinu.

Tiesa gan neilgi pirms izlidošanas Tramps žurnālistiem Baltajā namā sacīja, ka G20 samits ir "ļoti labs laiks", lai tiktos ar Putinu.

"Es lidmašīnā saņemšu pilnu ziņojumu par to, kas notiks, un tas noteiks, ko mēs darīsim," Baltajā namā sacīja Tramps, piebilstot - viņš uzskata, ka sarunas ar Krievijas prezidentu ir "ļoti svarīgas".

Peskovs ceturtdien pa dienu bija paziņojis, ka Trampa un Putina divpusējā tikšanās notiks sestdien G20 samita laikā Buenosairesā.

Vašingtona esot apstiprinājusi, ka tikšanās notiks, žurnālistiem teica Peskovs.

Kā ziņots, svētdien Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Otrdien un trešdien visi 24 sagūstītie ukraiņu jūrnieki tika apcietināti uz diviem mēnešiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu