Vecvagars: Man nepatīk uz karstām oglēm izteikt secinājumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēle basketbolā vīriešiem starp Latvijas un Melnkalnes valstsvienībām "Arēnā Rīga"
FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēle basketbolā vīriešiem starp Latvijas un Melnkalnes valstsvienībām "Arēnā Rīga" Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Melnkalni ceturtajā ceturtdaļā zaudēja pārāk daudz atlēkušo bumbu aizsardzībā, kas arī bija izšķirošais brīdis, uzskata komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Melnkalni ceturtajā ceturtdaļā zaudēja pārāk daudz atlēkušo bumbu aizsardzībā, kas arī bija izšķirošais brīdis, uzskata komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Šajā mačā abu vienību spēlētāji regulāri pelnīja piezīmes, turklāt vairākkārt izcēlās arī ar tehniskiem un nesportiskiem sodiem.

"Tiesneši daudzkārt traktē lēmumus pa savam, un man ir grūti komentēt par sodiem. Tādi ir spēles noteikumi. Dažkārt "bijām ārā" un nenospēlējām, kā bija nepieciešams, kas, protams, ietekmēja tālāko spēli," norādīja Vecvagars. "Mēs pēc pāris tālmetieniem pamainījām aizsardzības spēli. Tajā brīdī spēlētāji vairāk vai mazāk paveica savu darbu, bet Melnkalnes komanda ļoti skaitliski daudz gāja pēc atlēkušajām bumbām. Pirms spēles īpaši uzsvērām, ka atlēkušās bumbas būs atslēgas moments, bet diemžēl visu maču līmeni šajā aspektā nenoturējām."

Nākamo maču Latvija aizvadīs jau svētdien izbraukumā pret Slovēniju, turklāt izlasei pievienosies arī ULEB Eirolīgā spēlējošais Dairis Bertāns.

"Spēle ir ātri jāaizmirst un jāgatavojas nākamajam mačam. Bija daudz pozitīvu lietu, un vismaz trīs ceturtdaļas spēlējām gana solīdi. Man nepatīk uz karstām oglēm izteikt secinājumus. Noskatīsimies video un sapratīsim kļūdas ar vēsu galvu," sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris. "Komandā 12 cilvēki un nevar vienu vai divus izcelt. Kasparam Bērziņam sākumā uzbrukumā spēle izdevās un viņš pavilka vienību līdzi gan snieguma, gan emociju ziņā."

Latvijas izlases sastāvā šajā mačā debitēja ikdienā Ukrainā spēlējošais Mārcis Vītols, kurš sešās nospēlētajās minūtēs pie punktiem gan netika.

"Mača 35 minūtes spēlējām ļoti līdzīgi. Viņi beigās iemeta pārāk daudz punktu un savāca daudz uzbrukuma atlēkušās bumbas. Patīkama debija pie tāda līdzjutēju atbalsta, pie kāda nav sanācis spēlēt. Paldies skatītājiem, kuri bija kuplā skaitā un vienību pozitīvi uzlādēja. Treneris man deva spēles laiku un mēģināju darīt visu iespējamo. Vai sanāca - tas jāspriež trenerim," aicināja debitants Vītols.

Arī Melnkalnes galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs uzslavēja ceturtdien "Arēnā Rīga" valdījušo atmosfēru.

"Pirmkārt, paldies līdzjutējiem un Latvijas izlasei par atmosfēru, kā arī pateicos spēlētājiem, kuri demonstrēja gudru spēli visas 40 minūtes. Veicām soli pretim Pasaules kausam," apmierināts bija speciālists.

Vēl ceturtdien I grupas ietvaros Turcija savā laukumā līderu cīņā ar rezultātu 71:67 (15:15, 21:19, 20:14, 15:19) pārspēja Spāniju, bet Ukraina savā laukumā ar 82:54 (22:18, 13:7, 23:9, 24:20) sagrāva Eiropas čempioni Slovēniju, kas tādējādi atvadījusies no izredzēm tikt uz Pasaules kausu.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu