Eirolīgas grandu duelī Maskavas CSKA pieveic Madrides "Real"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EFE/LETA

Divu ULEB Eirolīgas basketbolā duelī Krievijas grands Maskavas CSKA ceturtdien izbraukumā ar 93:88 (24:20, 14:21, 20:29, 26:27) pārspēja pašreizējo turnīra čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

CSKA sastāvā 24 punktus iemeta Korijs Higinss, kamēr 18 punktus iemeta Vils Klaiberns.

Savukārt "Real" komandā 23 punktus sameta Fakundo Kampaco.

Maskavas komandas basketbolisti šo spēli sāka ar 7:0 izrāvienu un pirmajā ceturtdaļā stabili atradās vadībā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Tiesa, "Real" pamazām mainīja spēles gaitu, pirmo puslaiku noslēdzot ar trīs punktu vadību - 41:38.

Madrides klubs vadībā gan vēl bija trešā ceturkšņa ievadā, bet pēc tam iniciatīva pārgāja CSKA vienībai, kas beigās atkal spēja pārsvaru palielināt līdz desmit punktiem un nosargāt uzvaru.

"Real" pirmajās astoņās ULEB Eirolīgas spēlēs guva tikai uzvaras, taču pēdējās divās spēlēs tā cietusi zaudējumus.

Vēl vienā ceturtdienas mačā Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi FOX" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 95:71 (27:17, 20:12, 20:26, 28:16) uzvarēja Minhenes "Bayern" no Vācijas, tiekot tikai pie otrā panākuma turnīrā.

Telavivas vienībā 14 punktus iemeta Maikls Rols.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam ceturtdien Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks guva 17 punktus un uzstādīja savu ULEB Eirolīgas rezultativitātes rekordu, turklāt viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" guva uzvaru.

"Herbalife" viesos ar 75:71 (22:25, 12:19, 23:13, 18:15) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kuras pieteikumā nebija Žaņa Peinera.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja astoņus no 12 divpunktu metieniem un vienīgo "sodiņu". Vēl viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 17 efektivitātes punktiem.

Latvijas basketbolists jau pirmajā puslaikā guva desmit punktus, taču pirmās 20 minūtes "Herbalife" vienībai nebija pārāk veiksmīgas, jo tā lielajā pārtraukumā devās, esot iedzinējos ar 34:44. Tiesa, otrajā puslaikā Spānijas klubs pilnībā mainīja cīņas ritējumu un atspēlējās. Trešajā ceturksnī Pasečņiks atzīmējās ar vēl pieciem punktiem, bet noslēdzošajā guva vēl divus, uzbrukumā vairs neesot tik manāms.

"Herbalife" sastāvā 23 punktus iemeta Markuss Ēriksons, kamēr Pasečņiks ar 17 punktiem bija otrais rezultatīvākais komandā. Savukārt "Dariššafaka Tekfen" labā 13 punktus guva Rejs Makalums.

Pasečņika rezultativitātes rekords ULEB Eirolīgā iepriekš bija desmit gūti punkti 8.novembra mačā pret Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Tikmēr zaudējumu ceturtdien piedzīvoja cita Latvijas basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas viesos ar 78:83 (23:18, 8:22, 27:20, 20:23) atzina Lietuvas flagmaņa Kauņas "Žalgiris" pārākumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā iemeta sešus punktus - latvietis grozā raidīja divus no trim tālmetieniem. Tāpat viņš šajā mačā atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu, divām piezīmēm, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un astoņiem efektivitātes punktiem.

"Žalgiris" sastāvā 27 punktus iemeta Brendons Deivīss, kurš turklāt izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Savukārt Milānas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Maiks Džeimss.

Uzreiz pēc šī mača Bertāns iecerējis doties uz dzimteni, lai palīdzētu Latvijas valstsvienībai svētdien gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir Maskavas CSKA, kam ar astoņiem panākumiem deviņās cīņās seko Stambulas "Fenerbahce". Tikmēr "Real" ir astoņas uzvaras desmit spēlēs.

Savukārt Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar sešiem panākumiem ir piektajā un sestajā vietā, bet Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" ar pieciem panākumiem noslēdz pirmo astotnieku.

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar trim uzvarām desmit cīņās ir 13.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu