Bordāns: Pagaidām valdības veidošanas sarunās neviens no "asajiem" jautājumiem nav ticis pārrunāts (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagaidām valdības veidošanas sarunas vēl nav nonākušas līdz kompromisu meklēšanai, jo neviens no "asajiem" jautājumiem nav ticis pārrunāts, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Pēc viņa paustā, topošās valdības sarunu "pirmās vēsmas" un lielāka skaidrība par tālāko procesu varētu parādīties tad, kad partijas sāks diskutēt par iespējamās koalīcijas sastāvu un "KPV LV" rosināto pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanas sistēmas maiņu.

Bordāns uzskata, ka jautājumam par pielaižu piešķiršanas sistēmu vispār nevajadzēja nonākt valdības veidošanas sarunu dienaskārtībā. Līdz ar to JKP līderis pauda neizpratni par Valsts prezidenta lēmumu nominēt premjera amatam "KPV LV" pārstāvi Aldi Gobzemu, nezinot, vai viņš varēs saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

"Manuprāt, jautājumu par pielaidēm [premjera amata kandidātiem] varēja risināt trijās dienās. Diezgan ilgi jau bija runāts par to. Ir jārīkojas tad, ja ir pārliecība. Man bija iespaids, ka [Valsts prezidentam] jau ir pārliecība par šo jautājumu. Ja mēs atgriežamies vēlreiz pie šī un iestrēgstam pie savā ziņā elementāriem jautājumiem, tad jārunā, vai tā bija pareizā prezidenta stratēģija," Valsts prezidenta rīcību komentēja politiķis.

Kopumā viņš atzina, ka "KPV LV" valdības veidošanas sarunu stratēģija līdz šim ir bijusi pretēja JKP īstenotajai, proti, JKP uzreiz piedāvāja koalīcijas modeli un darāmo darbu sarakstu, bet "KPV LV" izvēlas iet uz priekšu "lēnākā iesildīšanās tempā". "Es nevaru to ne kritizēt ne nekritizēt šajā gadījumā, jo katrs sarunu vedējs izvēlas savu taktiku, un, pirms tā nav pabeigta, nav ko skriet ratiem pa priekšu," no komentāriem par "KPV LV" valdības veidošanas stilu atturējās politiķis.

Bordāns kārtējo reizi atzina, ka viņa vadītā partija pagaidām neredz pamatu atkāpties no uzstādījuma, ka tā nestrādās vienā valdībā kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Cita starpā politiķis pauda bažas, ka valdības izveidošana varētu ieilgt līdz pat janvāra beigām.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu